Pismo sina koje je šokiralo oca: Postoji puno gorih stvari od loših ocjena

Foto: 123rf

BLIŽI SE kraj prvog polugodišta kada veliki broj školske djece počinje muku mučiti s ocjenama i uopće priznanjem roditeljima da ni ovoga puta ne ispunjava njihova visoka očekivanja. Nažalost, djeca često nemaju iste priroritete kao roditelj, a unatoč tomu što svaki roditelj svojoj djeci želi samo najbolje nekada zaboravljaju kako je to bilo biti dijete. 
 
S tim ciljem na internetu je opet osvanulo jedno poučno pismo sina koji je svojim rječima i više nego šokirao oca, očitavajući mu tako važnu životnu lekciju - Tata, postoje gore stvari od loših ocjena. 
 
Koliko bi se mi roditelji složili s time, teško je reći, jer svojoj djeci želimo uspjeh na svim poljima žvota, no možda je dobro pročitati ovo pismo čisto da ponekad malo snizimo ljestvicu očekivanja i veselimo se i nekim drugim stvarima koje nam dijete može pružiti. Recimo - njihovom zdravlju, dobrim odnosima, povjerenjem, a ako pomislite da je pismo malo prebrutalno, probajte ga shvatiti tako da djeca nisu glupa, da znaju razmišljati svojom glavom te ako ih se pusti da kroz život prolaze na svoj način to ne znači nužno da će skrenuti s puta kojim ih mi želimo usmjeriti. 
 
Bio je posljednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sinovljeve sobe, primijetio da je soba sređena, čak je i krevet namješten.
 
Izgledalo je kao da je pokupio sve svoje stvari i otišao. Sumnja oca se pojačala kada je primijetio pismo na praznom radnom stolu. Prepoznao je rukopis sina:

„Za tatu“. Drhtećim rukama, muškarac je otvorio kuvertu i počeo čitati.
 
„Dragi tata,

Moram te obavijestiti da sam morao napustiti kuću. Nisam vam rekao, jer sam znao da ćete ti i mama napraviti skandal. Otišao sam sa svojom djevojkom. Ja je volim, ali, znao sam da vi nećete odobriti naš odnos zbog njenog načina života i to što je ona dosta starija od mene. Ali stvar nije samo u mojim osjećanjima. Ona je trudna.

Njeno ime je Sara. Ona je uvjerena da ćemo biti sretni zajedno. Ona ima svoju vikendicu u šumi i gomilu drva, što će nam biti dovoljno za cijelu zimu. Planiramo imati puno djece.

Sara mi je otvorila oči da  marihuana u stvari nije baš tako štetna pa je planiramo zajedno uzgajati  i prodavati drugima, tako da imamo dovoljno novca za kokain koji također nije opasan u umjerenim količinama. U međuvremenu, mi ćemo se moliti i za to da pronađu lijek za AIDS, zato što treba izliječiti Saru, jer ona to zaslužuje.

Ne brini tata, već sam odrastao, sa svojih 15 godina u stanju sam brinuti o sebi. Jednog dana doći ćemo kod vas u goste da upoznate svoje unuke.

Volim te, tvoj sin!"


 
Nakon što je otac u nevjerici pročitao ovu kobnu poruku, okrenuo je list i spazio da je sin još nešto dopisao: 
 
"P.S. Tata, sve sam ovo izmislio. Kod frenda sam. Samo sam vas htio podsjetiti  da postoje i gore stvari od loših ocjena u školskoj knjižici (ona je u kuhinji na stolu). Pozovi me kada osjetiš da se sada mogu sigurno vratiti kući.  Volim vas!“
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.