Predivan video prvih godinu dana borbenog Palčića rođenog sa samo 680 grama

Foto: Pinterest

JER slika govori više od riječi, a iskustva više od ijedne teorije. 

Dana je dan malenih Palčića, prerano rođenih beba, nedonoščadi – ma zapravo, danas je dan malih boraca koji svakodnevno dokazuju koliko je život čaroban, a borba za život tako duboko utkana u ljudskom biću. 

>>>Maleni velikog srca<<<

Na svaku desetu bebu u svijetu rodi se jedan mali Palčić ili Palčica, i u tome Hrvatska nije iznimka. Zato – kada bi krenuli zbrajati koliko je takvih malih boraca među nama, došli bi do frapantne brojke – ali brojke koja dokazuje još nešto – mali borci itekako preživljavaju te nakon prvih godina borbe, vježbica, terapija i pregleda, mali Palčići postaju velika djeca. A to je i više nego razlog za slavlje – danas kada se obilježava njihov dan, dan svjesnosti prijevremenih poroda, dan kada i znanost promišlja jače kako pomoći malim borcima i kako još bolje utjecati na preživljavanje tih malenih bića. 

Jer maleni zaista jesu. 

>>>Hrabre mame palčića: Odvedu vam dijete, ne znate hoće li preživjeti, a nikako mu ne možete pomoći<<<

I zato, umjesto velike priče, svima onima koji nikada nisu vidjeli kako ta mala bića uspijevaju izboriti se doslovno za goli život, donosimo predivnu video priču Palčića koji je rođen 3 i pol mjeseca ranije, sa samo 680 malih grama – priču koja pokazuje da majka priroda ne odustaje od najmanjih i najslabijih. 

Ovo je velika priča o najvećem uspjehu malih boraca. 

Pridružite se i vi obilježavanju Svjetskog dana nedonoščadi, odjenite danas nešto ljubičasto, a svi vi koji znate barem jednog malog borca – danas ih stisnite na najjače, a njihovim roditeljima, ako i sami niste među njima, stisnite ruku, jer preživjeti sve te grozničave dane, nadanja, razočaranja pa opet nadanja, sve te crne prognoze i u većini slučajeva, srećom, na koncu i sretne vijesti – to se riječima jednostavno ne da opisati. To su iskustva koja zavrjeđuju svako poštovanje. 

Poštovanje, počast i razumijevanje. Jer unatoč i više nego pozitivnoj statistici na kraju priče, i dalje je previše onih koji nisu uspjeli danas biti među nama ili biti zdravi poput druge djece. 

Njima u mislima ostavljamo poseban prostor. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.