Provodite ljeto s djecom u Zagrebu? Evo koja zanimljiva događanja možete posjetiti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

OSTALI ste u Zagrebu preko ljeta ili još uvijek niste otišli na godišnji odmor te ne znate kako ispuniti svojem djetetu i/ili djeci dan da bude produktivan, edukativan i zabavan? Ne brinite! Donosimo vam pregled pojedinih događanja u gradu Zagrebu namijenjenih djeci.

Art park na Ribnjaku

Od lipnja do rujna zagrebački park Ribnjak pretvoren je u mjesto svih vrsta umjetnosti, ležernih ljetnih druženja, ali i dobre atmosfere. Tijekom ljetnih mjeseci Art park na Ribnjaku ugostit će brojne umjetnike iz Hrvatske i svijeta te učiniti ovo mjesto pravom umjetničkom galerijom na otvorenome. Osim toga, ovdje se održavaju i radionice, kako za velike tako i za male, ali i projekcije filmova, ping-pong turniri te glazbene večeri.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zapratite ih na njihovoj službenoj Facebook stranici, gdje možete dobiti uvid u plan i raspored događanja.

10. Ljetni diskont kulture u sklopu Centra za kulturu Trešnjevka

Već deset godina u Centru za kulturu Trešnjevka odvijaju se kulturni i umjetnički susreti za odrasle i djecu. Ovoj manifestaciji cilj je ispuniti ljetno vrijeme stanovnicima Trešnjevke, ali i šireg područja, kvalitetnim i besplatnim kulturnim i umjetničkim programom. Program se sastoji od izložbi, koncerata, književnih promocija, filmskih večeri, kazališnih predstava i tako dalje. Program se odvija od 4. do 15. srpnja u prostorijama CeKaTea i u Parku Stara Trešnjevka. Ovdje možete vidjeti raspored događanja te se prijaviti za pojedine radionice.

Ljeto na Strossu

U četvrtak 7. srpnja u 19 sati kreće ljeto na Strossu, a predstava za najmlađe počinje u 19:30. Radi se o kultnoj ljetnoj manifestaciji nulte tolerancije prema dosadi i dosađivanju. Ljeto na Strossu svake godine u ljetnim mjesecima osigurava svojim posjetiteljima zabavan program na otvorenom. U sklopu programa posjetiteljima nude svakodnevne koncerte, predstave te umjetničke i zabavne akcije. Ovdje možete pratiti raspored programa.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ljeto u knjižnicama grada Zagreba

Ovoga ljeta mnoge knjižnice grada Zagreba otvorile su svoja vrata i pripremile zanimljiv i edukativan sadržaj za najmlađe. Ljetni program uključivat će pričaonice, likovne radionice, druženja te zabavu uz društvene igre, ali i igre na otvorenom. U nastavku izdvajamo najzanimljivije radionice, pričaonice te izložbe.

Fantastične životinje su likovna radionica koja se odvija u Gradskoj knjižnici svake srijede u srpnju i kolovozu na temu životinja. Ova radionica trajat će od 6. srpnja do 31. kolovoza.

Veseli četvrtak je druženje za djecu uz društvene igre, rješavanje zagonetki i kvizove u Gradskoj knjižnici i odvijat će se u periodu od 7. srpnja do 25. kolovoza.

Medina ljetna pričaonica odvijat će se između 12. srpnja i 30. kolovoza u Knjižnici Medveščak.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izložbu otpisanih knjiga možete pogledati u Knjižnici Špansko jug u periodu od 1. srpnja do 1. rujna.

Raspored, program i lokacije događanja možete pratiti ovdje, a na neka od događanja morate se i prijaviti kako biste osigurali mjesto.

Fora priča piknik

Fora priča piknik održat će se ovoga petka, 8. srpnja, u 18 sati na Jarunskoj livadi, a u sklopu piknika pričat će se priča Psići u ophodnji na opasnoj misiji. Nakon toga organizatori će predstaviti zabavnu i edukativnu slikovnicu Mali Vuk uvijek kaže ne.

Iz Fora priče poručuju da ponesete dekicu i dobru volju, ali i mole da rezervirate svoje mjesto jer se piknici uvijek brzo popune. Samo oni prijavljeni dobit će tajne koordinate ovog piknika, a svako dijete dobit će na poklon slatkiš i balon. Iznos donacije za dijete iznad godine dana za ovaj piknik je 50 kuna. Ako ste zainteresirani za ovaj piknik, možete ih kontaktirati preko njihove Facebook stranice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.