Prvi britanski transseksualni par radi na drugoj bebi

HANNAH i Jake Graf ušli su u povijest prošle godine kad su postali prvi transseksualni par u Velikoj Britaniji koji je dobio zajedničko dijete. To im je uspjelo uz pomoć surogat majke koja im je rodila kćer Millie u travnju 2020. 

Oboje su shvatili da žele proširiti obitelj, a surogat majka već se ponudila za ponavljanje postupka. 

"Od početka smo htjeli podariti Millie brata ili sestru. Pokušat ćemo čim nam to dopuste mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa. Možda ćemo imati lijepe vijesti kasnije u godini", rekla je Hannah za Wales Online.

Hannah je bila kapetan u britanskoj vojsci, a njezin suprug Jake je glumac.

"Millie nas je osvojila. Odgajati ju je san. Proteklih devet mjeseci nam je predivno. Nikad nisam mislio da će mi se to dogoditi, kao ni Hannah", dodaje Jake.

Jake i Hannah prošli su kroz proces tranzicije u otprilike isto vrijeme. U ožujku 2018., nakon tri godine veze, vjenčali su se. Jake je u to vrijeme već smrznuo jajne stanice i taj proces ga je stajao 17 tisuća funti, odnosno 146 tisuća kuna.

Par je pronašao surogat majku putem National Fertility Society. Inače, u Velikoj Britaniji surogat majke ne dobivaju naknadu za postupak, ali troškovi njihove trudnoće se penju i do 15 tisuća funti (oko 129 tisuća kuna) te ih plaća par kojem nose dijete, navodi Metro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.