Recept za savršeno hrskava pileća krilca kao iz restorana

Foto: Pixabay

TRIK za hrskava pileća krilca je u prašku za pecivo. Na mnogim stranicama preporučuju da se piletina ostavi začinjena preko noći. Ne morate to učiniti. Samo upotrijebite prašak za pecivo. Još ako uz krilca poslužite kremasti preljev od topljenog sira s plavom plijesni, zadovoljstvo je zajamčeno.

Za pripremu ovog jela potrebno je pripremiti: 1 kg pilećih krilaca, odvojite veće od manjih dijelova, 2 žličice soli (ako imate košer sol još bolje), 1,5 žličica praška za pecivo, 1 žličica mljevenog korijandera, pola žličice mljevenog đumbira, pola šalice umaka od crvene paprike (možete upotrijebiti kao zamjenu alevu papriku), 1 žličica jabučnog octa i 1 žlica maslaca.

Priprema je vrlo lagana i sastoji se od tri koraka.

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva. Posušite krilca papirnatim ubrusima i stavite ih u veliku posudu. U manjoj posudi pomiješajte sol, prašak za pecivo, korijander, đumbir i dobro premažite krilca ovom smjesom.

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i složite krilca u jednom sloju, tako da masni dio bude okrenut prema dolje, navodi My Recipes.

Korak 2

Pecite krilca oko 25 minuta. Zatim ih izvadite i okrenite, pa pecite sve dok ne porumene i postanu hrskava, oko 17-20 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ocijedite na komadu ubrusa, te ostavite stajati 5 minuta.

Korak 3

U dubljoj tavi pomiješajte umak od paprike (ili alevu papriku) i jabučni ocat. Kratko prokuhajte, oko 2 minute, dodajte maslac i povremeno miješajte dok se ne otopi (oko 30 sekundi). Dodajte piletinu da se dobro natopi, a onda sklonite tavu s vatre.

Ova krilca možete poslužiti s umakom od plavog sira i celerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.