Roditelji ne prestaju hvaliti ovu metodu uklanjanja mrlja s dječje odjeće

Foto: Facebook

NOVOPEČENA mama pronašla je učinkovit način za uklanjanje tvrdokornih mrlja s dječje odjeće bez upotrebe bilo kakvih proizvoda. 

Amy Kyne u Facebooku grupi koja okuplja roditelje otkrila je da odjeću jednostavno objesi na sunce. Objavila je fotografiju bodija uprljanog umakom od rajčice pa pokazala kako izgleda nakon što je 24 sata bio obješen na užetu za sušenje rublja.

Na drugoj fotografiji vidi se čist, bijeli bodi koji uopće ne odaje dojam kao da je samo dan prije bio prepun mrlja.

Amy nije jedina mama koja je otkrila ovaj trik. Mnogi drugi roditelji vrlo brzo su se pohvalili da su i sami uočili da “sunčeve zrake funkcioniraju bolje od bilo kojeg izbjeljivača”.

Naime, kako piše Daily Mail, ultraljubičaste zrake uzrokuju razbijanje kemijskih veza zbog čega imaju efekt izbjeljivanja.

“Ne pitajte me kako, ali definitivno djeluje. Nama su uspješno uklonjene mrlje od rajčice i kakice. Bilo je dovoljno nekoliko sati na jakom suncu”, napisala je jedna članica grupe.

“Ja rublje prvo operem, a onda ostavim da se osuši na suncu i tako postane kristalno bijelo”, kaže druga.

Međutim, uvijek je potrebno pronaći idealnu mjeru jer dugotrajno izlaganje odjeće suncu može imati i nepoželjan učinak, odnosno izblijediti boju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.