Roditelji otkrili razloge zbog kojih djecu uče da Djed Božićnjak ne postoji

Foto: 123RF

NEKI roditelji djeci pričaju o dobrom djedici koji djeci nosi darove, a postoje i oni koji imaju drugačiji pristup. The New York Post otkrio je razloge nekoliko majki i očeva koji su svojoj djeci razotkrili mit o Djedu Božićnjaku.

''Zabrinjavajuće je kada ljudi kažu da je nešto stvarno, a onda da nije'', smatra 37-godišnja Alexandra Fung, majka troje djece, koja se i sama osjećala šokiranom i izdanom kada je oko 10. godine doznala da njen dom jednom godišnje ne posjećuje Djed Božićnjak.

''Uvijek mi je prioritet istina'', dodala je.

Otac petero djece Courtney Fong svoju je odluku donio zbog religije. Nije htio da njegova djeca posumnjaju u postojanje Isusa kada doznaju da Djed Božićnjak ne postoji.

''Osim toga, ne sviđa mi se ideja da se djeca dobro vladaju i trude samo radi darova. Tako ih učimo da je važno raditi radi nagrade, a i ispada da je Djed Božićnjak momak koji je posvuda, može vidjeti jeste li dobri ili ne i temeljem toga odlučuje hoćete li dobiti dar'', kaže Fong.

Mamu Michelle smeta priča oko Djeda Božićnjaka jer si neki roditelji mogu priuštiti skuplje darove od ostalih.

''Nisam htjela poticati djecu da vjeruju u to jer neki roditelji jednostavno ne mogu djeci omogućiti sve što požele. Ako sva djeca vjeruju u Djeda Božićnjaka i svi požele novi skupocjeni tablet, a dobiju ga samo neki, što će se ostali pitati?'' pojasnila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.