Roditelji, pazite na dlake da vaša beba ne bi doživjela ovakav horor

Foto: Facebook 

OD PRVE sekunde bebinog života prijeti joj toliko vanjskih rizika da ih je gotovo nemoguće prebrojati, a neki od njih čak su i toliko bizarni, ali realni, pa stoga zaista pazite da se ne dogode i vama. 
 
Ako ste ikada pomislili da je ljudska dlaka totalno bezazlena, da je najgore što se može dogoditi da se dlaka jednostavno proguta, u krivu ste, a potvrđuje to i ovaj primjer. Majke koje su doživjele ovako nešto sada će sigurno kimati glavom, jer dlaka koja se omota oko bebinog prstića može nanijeti zaista opasne povrede - od zarezane kože do zaustavljanja cirkulacije u njemu. 
 
Tako nešto dogodilo se i jednoj 19 tjedana staroj djevojčici iz Kansasa te su njeni roditelji, kako bi svratili pozornost na ovu moguću opasnost, objavili fotografiju njenog povrijeđenog prstića i tako izazvali veliku pažnju roditelja diljem svijeta. 
 
Taj je rizik poznat i kao sindrom podvezane dlake  s obzirom da takva situacija nažalost nije rijetka u svijetu beba. 
 
Jedan takav slučaj objavljen je i na Facebooku.
 
"Sve je počelo tako što je naša malena Molly počela neumoljivo plakati. Jasno smo vidjeli da je nešto muči, ali nakon svih silnih pokušaja da je utješimo i umirimo ona je samo još više plakala. Od tolikog se napora jako zajapurila i počela pregrijavati te smo, da je malo rashladimo, krenuli skinuti joj čarapice, a onda smo konačno otkrili uzrok njene patnje. Oko prstića joj se omotala dlaka i toliko joj se duboko urezala u kožu da je krvarila. Nismo mogli vjerovati da jedna sitna dlaka može napraviti takvu ranu, ali zapravo ima logike. Dlaka je oštra i čvrsta i ako se tako omota oko prstića dok se beba svim silama bori nogicom je maknuti, dlaka se još čvršće omotava i još snažnije urezuje u kožu". 
 
Nakon što su otkrili uzrok i pomogli malenoj da joj se prstić oporavi njeni su roditelji Scott i Jessica Walker odlučili objaviti to iskustvo na Facebooku. Ubrzo nakon objavljivanja fotografija je podijeljena više od 16.000 puta, a u mnogobrojnim komentarima ispod slike našlo se i mnogo zahvala roditelja koji su baš tih dana iskusili slično iskustvo sa svojim bebama. 
 
Ovakav slučaj možda nije i neće biti toliko čest, no ako vaša beba počne neutješno plakati, a vi krenete provjeravati je li gladna, žedna ili ukakana, svakako provjerite i njene nogice jer dlaka se može zavuči bilo kako i bilo kada - za vrijeme prematanja, oblačenja, pa čak i igranja. Posebno ako je dlaka duga. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.