Roditelji su bebu počeli privikavati na WC sa samo 2 mjeseca, kažu da djeluje

Screenshot: TikTok

ALEXIS Abdelaziz preskočila je tutu i svoju kćerkicu Ayu odmah počela učiti na korištenje WC-a. Djevojčica sada ima pet mjeseci i zahvaljujući takozvanoj eliminacijskoj metodi već obavlja malu i veliku nuždu na WC-u.

"Vidjela sam roditelje kako pokušavaju naviknuti djecu na korištenje WC-a od vrlo rane dobi. Čak i prije nego što sam ostala trudna, odlučila sam da ću to isprobati", rekla je ova 26-godišnja fizikalna terapeutkinja iz Kalifornije.

Kad je rodila, počela je istraživati metodu komunikacije koja se temelji na ideji da će bebe prirodno pokazati kada trebaju obaviti nuždu. Nakon što su roditelji shvatili koji je to znak kod njihove kćerkice, krenuli su s treningom.

@lexiabdelaziz and that’s on not buying or cleaning anymore diapers👶🏻🚽✨ #pottytrainning #babiesoftiktok #momsoftiktok #fyp #foryourpage ♬ The Little Mermaid (Marimba Remix) - Harry Goes Boom!

"Pokazala bi figu. Stavila sam je nad WC i ona je obavila što je trebala. Od tada nismo stali niti jednom", dodala je Alexis.

Majka kod kuće svoju bebu podučava znakovnom jeziku jer smatra da postoji puno koristi od toga da djeca nauče komunicirati prije nego što počnu govoriti.

"Uglavnom su sposobna pokazati svoje potrebe i emocionalno su svjesna, što znači da je manja vjerojatnost da će imati izljeve bijesa ili se osjećati neshvaćenima. Aya još ne može govoriti, ali može razumjeti i tako će naučiti koristiti svoj glas", smatra mlada mama.

Dosljednost je ključna

Alexis ističe da tehnike koje koristi funkcioniraju, ali ključna je dosljednost.

"Ako je cijeli dan vodim na WC, a ne pokažem joj karticu, sigurna sam da će je to izbaciti iz ritma i da će manje razumjeti što se događa. Samo zato što je tako mala, dosljednost je najvažnija stvar", tvrdi.

@lexiabdelaziz Replying to @mayralexis works everytime👶🏻🚽✨ #pottytrainning #babiesoftiktok #momsoftiktok #fypシ #foryoupage ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

Mama ističe da je njezina kćerkica zadovoljnija i sretnija od beba koje koriste pelene.

"One plaču, vrište i to smrdi jer sjede u kakici. Ali Aya ide na WC, nasmijana je i zadovoljna. Kad obavi posao, mirna je, nema plača", zaključila je.