Seksistička fotografija ove djece izazvala rat na Internetu: "Nije slatko!"

Foto: Twitter

OPET je dokazano da rodni stereotipi neće još dugo vremena izumrijeti. Ipak, često zavaravamo sami sebe vjerujući kako su dosad svi naučili da podijele na muško-ženski svijet, prava i obaveze nisu u redu. No jedna naizgled potpuno obična fotografija objavljena na Twitteru izazvala je pravu lavinu zgroženih reakcija.

Riječ je o fotografiji djevojčice i dječaka koji šetaju kroz bolnički hodnik držeći se za ruke i odjeveni u minijaturne medicinske odore. Objavljena je na profilu "Medical shots" na kojem se redovno dijele fotografije ozlijeđenih pacijenata, ali i podrška medicinskom osoblju, kao i primjeri napretka u kirurgiji.

"Ovo je preslatko, nije li?" stoji u opisu fotografije, ali čini se da korisnicima ove društvene mreže ustvari zbilja nije nimalo slatko niti simpatično.

No, u čemu je problem?

Naime, nikome nije promaknuo niz detalja zbog kojih je ova fotografija vrlo brzo dobila epitet "seksistička".

Dok djevojčica nosi rozu odoru, dječak je u zelenoj. Iako bi vjerojatno mnogi zažmirili na očiglednu podjelu boja na muške ili ženske, natpisi na njihovim leđima samo su rijetke ostavili ravnodušnima.

"Medicinska sestra u nastajanju", piše na leđima djevojčice dok dječakova leđa krasi natpis "Doktor u nastajanju".

"Ne, nije slatko. Zašto ona nije doktorica, a on medicinski tehničar?", napisao je jedan od korisnika ove društvene mreže, a mnogi su se složili s njime.

Bilo je i onih koji su si dali truda pa su preuredili fotografije tako da djeci na leđima piše "medicinski tehničar" umjesto specifičnih radnih mjesta.

Ipak, nekima nije promaknulo da nigdje ne piše kako je stvarno riječ o djevojčici i dječaku te da je ironično donošenje takvih zaključaka nazivajući cijelu stvar seksističkom.

"Svi komentari koji ovo nazivaju seksističkim i rodnim stereotipima svoju pretpostavku donose na temelju frizura. Zbilja?" stoji u jednom komentaru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.