Servirate li pred dijete previše hrane? Ako spadate u većinu, da

Foto: Instagram

JOŠ 2016. godine je britanski Infant and Toddler Forum pokrenuo akciju educiranja roditelja o pravilnim i zdravim veličinama porcija hrane za djecu.

Sada su proveli istraživanje i došli do podatka da još uvijek 79 posto roditelja djeci servira veće porcije od preporučenih. Pokazalo se da se tri trećine roditelja brinu da njihova djeca ne jedu dovoljno zbog čega im nerijetko serviraju više hrane nego što bi trebala konzumirati. S druge strane, samo 25 posto brine se da bi njihova djeca jednog dana mogla biti pretila.

Nutritivni stručnjaci su ispitali navike tisuću roditelja djece u dobi od godinu dana do četiri godine. 

Vjeruju da je rezultat lošiji od očekivanog jer roditelji još uvijek ne znaju gdje potražiti savjet o veličinama porcija hrane i smjernice. Sada su zbog toga pokrenuli novu kampanju i na svojim stanicama objavili što znači prikladan obrok za dijete, ovisno o njegovoj dobi. 

"Danas jedemo sve više procesirane hrane koja je puna dodanog šećera i masti. Veličina porcije se povećala za 50 posto u odnosu na one kakve su jeli naši djedovi i bake. Što više jedemo, naše tijelo ima veća očekivanja. Ako ne pripazimo, velike porcije će postati norma", smatra stručnjakinja za mršavljenje dr. Sally Norton.

Na stranici Infant and Toddler Foruma moguće je pregledati namirnice složene po grupama i doznati što je preporučena količina za dijete.

"Koliko dijete jede ovisi o danu i obroku. Roditelji se ne bi trebali brinuti ako ponekad dijete jede manje jer ni vama nije sve jednako ukusno i nemate uvijek isti apetit", upozorila je pedijatrica specijalizirana za prehranu djece dr. Judy More.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.