Simptomi u trudnoći kojih se žene najviše srame

Foto: Instagram

UZ SVE već poznate simptome, od mučnina i povraćanja do ludih želja za hranom i blagih grčeva nalik menstrualnim, tu su i oni koji su neugodni do te mjere da malo koja trudnica uopće želi govoriti o njima.

Slinim!

Neke trudnice se bude na mokrom jastuku, osobito u trećem tromjesečju. Potočić sline niz obraz i mrlja na jastuku nisu tipičan simptom u trudnoći, pa žene o tome najčešće šute!

Znojenje prepona

Zbog dobivanja na težini i sve lakšeg umaranja dosta trudnica se susreće s pojačanim znojenjem prepona.

Podrigivanje

Podrigivanje u trudnoći ponekad izaziva sva hrana i piće, a ne samo gazirani sok, kako ste do sada naviknuli.

Vjetrovi

Podrigivanje će možda biti simpatično vašim prijateljima, no ispuštanje vjetrova doista može biti neugodno kada ga ne možete kontrolirati. Kako beba raste, položaj crijeva se dodatno mijenja i to može uzrokovati vjetrove.

 

 

Zatvor

Ponekad čak i posebna pažnja posvećena prehrani ne pomaže u sprečavanju zatvora. To može biti vrlo frustrirajuće, osobito kada znamo da su hemoroidi vrlo česti u trudnoći. Kada su popraćeni zatvorom, stanje postaje neizdrživo.

Prištići

Moguće je da ćete se zapitati postoji li uopće taj trudnički sjaj o kojem svi govore. Prištići po licu, vratu i leđima odavat će dojam da ste u pubertetu.

Pojačana dlakavost

Neke žene primjećuju ubrzan rast dlaka u trudnoći, osobito u vaginalnom području. Nezgodno je što upravo to područje postaje prava avantura za depilaciju kada trbuščić počne rasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.