Sindrom podvezane dlake: Mama pokazala zašto uvijek treba provjeriti bebine prstiće

Foto: Shutterstock

AKO još niste čuli za sindrom podvezane dlake, vrijeme je da se upoznate s tim pojmom. Riječ je o stanju koje se događa kada se vlas kose čvrsto omota oko prsta na rukama ili nogama. Najčešće se događa kod dojenčadi mlađe od šest mjeseci na nožnom prstu, a u većini situacija ipak nije potrebna operacija.

Na problem koji je mnogima novost upozorila je mama Olivia Quinn. Njezinoj bebi se vlas kose omotala oko nožnog prstića. Primijetila je crvenilo. Dlaku nije mogla sama ukloniti, a s obzirom na to da je već došlo do upale te zaustavljanja protoka krvi, jedino rješenje bio je liječnik.

Bebi je u bolnici uspješno uklonjena dlaka, a mama je video upozorenja objavila na TikToku. Poručila je: "Uvijek dobro provjerite bebine prstiće."

@oliviaquinn99 Always have a good look at your baby’s fingers and toes! #foryoupage #foryou #baby #mumsoftiktok #fypシ #parentsoftiktok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Od svibnja 2004. do ožujka 2014. prijavljen je samo 81 sindrom podvezane dlake među osobama u dobi od 2 do 22 godine, kažu podaci koje je objavio Lurie Chlidren’s.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.