Škola u Njemačkoj uvela četverodnevni radni tjedan, roditelji su ogorčeni

Foto: EPA

OSNOVNA škola u Wiefelstedeu u Donjoj Saskoj uvela je četverodnevni radni tjedan za više od 300 svojih učenika. Djeca će zbog nedostatka nastavnog osoblja u školu ići samo četiri dana u tjednu. Naime, dvjema trudnim učiteljicama zabranjen je rad jer bi se "mogle zaraziti koronom", a još jedan nastavnik je dugoročno odsutan, piše Fenix Magazin.

Plan je stupio na snagu u utorak, a njime je određeno da jedan učenik od 2. do 4. razreda mora ostati kod kuće jedan dan u tjednu. Budući da ima pet razreda prvašića, oni su raspoređeni u dva dana. U školi bi trebao postojati boravak za djecu koja ne mogu ostati sama kod kuće. Nejasno je koliko dugo bi se uredba trebala primjenjivati, što je izazvalo nezadovoljstvo među roditeljima.

"Trenutno se kockamo s budućnosti malih ljudi koji će kasnije održavati naše društvo", rekao je predstavnik roditelja Daniel Siemen za njemačke medije.

Roditelji su ogorčeni jer sada moraju smisliti tko će skrbiti za njihovu djecu jedan dan u tjednu kada ne idu u školu.

"Pandemija koronavirusa i ograničenja povezana s njom dugo su bili veliki teret za učenike, a sada se dodaju daljnja ograničenja", poručio je Siemen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.