Slatkiši koji će raspametiti vaše klince

Screenshot: Youtube

PRIPREMATE gomilu božićnih kolačića, trudite se, nešto vam zagori, nešto nenadano popuca, a onda vam svu slavu poberu ovih fenomenalni slatkiši na štapićima koje vam upravo predstavljamo. 

Djeca obožavaju šarenilo, a kada je ono još naslikano i izmodelirano u obliku omiljenih likova poput Djeda Božićnjaka ili snjegovića, pripremite se na to da će baš oni biti prvi i pojedeni. I o njima će se jedino pričati. 

Kako bi se pokazali kao prave mame i domaćice donosimo vam kratke tutoriale kako da i vaš blagdanski stol zablistava super finim i super odjenevenim slatkišima koje je vrlo jednostavno za napraviti, a ne zahtijevaju pečenje. Jednostavno se naprave od gotovih prozvoda - bombona od slijeza i Oreo keksa - ma tko bi im odolio? 

Djedice od slijeza 

Jedna velika vrećica slijezovih bombona bit će vam dostatna za cijelu hrpu atraktivnih djedica. Dodatno vam još treba alat za iscrtavanje kremicama, štapići (za ražnjiće), malo jestive crvene boje, malo dobre volje i pokoji crveni bombončić.

Princip rada je detaljno opisan u videu pa mi možemo dodati samo još nešto - umjesto djedice lako možete napraviti i male sobove za što će vam trebati cijeli slijezovi bomboni (ne rezani kao što je pokazano u videu), otopljena čokolada u koju ćete umakati slijezove bombone (glave od sobova), a za ukras će vam poslužiti rastopljeni bijeli slijezovi bomboni (za dekoraciju očiju s točkicom čokolade) te rogovi od najobičnijih pereca. 


Kako napraviti djedice od slijeza:

 

Oreo Snjegovići

Za snjegoviće će vam biti potrebna kutija Oreo keksa, štapići, rastopljena bijela čokolada, ili još bolje slijezovi bomboni, malo rastopljene tamne čokolade, ili onaj kupovni preljev koji se stvrdanjava te dekoracija za mrkvasti nosić. Umjesto "prave mrkvice" možete staviti i bombončiće, kako vam je lijepše i lakše.

 

A mogu biti i malo drugačiji :)

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.