Slavne face otkrile razloge zbog kojih ne žele imati djecu

Foto: EPA-EFE

MILEY CYRUS i Ashley Judd samo su neke slavne žene koje dosljedno tvrde da ne žele imati djecu. 

"Planeta je u sve lošijem stanju, a ja odbijam donijeti dijete na takav svijet. Dok ne budem osjetila da će moje dijete moći živjeti na zemlji s ribama u vodi, ne mislim roditi. Mi milenijalci ne želimo se razmnožavati jer znamo da Zemlja to ne može podnijeti", rekla je Cyrus u intervjuu za časopis Elle u srpnju 2019. 

Smatra da se majka priroda ljuti: "Samo uzimamo i uzimamo i očekujemo da će ona nastaviti to tolerirati. Iscrpljena je i ne može."

Što se Judd tiče, glumica je u svojim memoarima 2011. godine napisala da je njezina odluka da ostane bez djece čvrsta.

"Ne moram raditi svoju djecu kad već postoji toliko djece bez roditelja ili napuštene djece koja trebaju ljubav, pažnju, vrijeme i brigu. Tako se osjećam od 18. godine i zbog toga sam se posvađala s prijateljem iz djetinjstva. Smatram da je sebično usmjeriti naše resurse u stvaranje vlastite djece, kad već možemo pomoći djeci koja su već ovdje i transformirati svijet u mjesto gdje niti jedno dijete ne mora biti rođeno u siromaštvu i trpjeti zlostavljanje. Moje uvjerenje nije se promijenilo", pojasnila je.

Za život bez djece odlučio se i profesionalni hrvač John Cena. 

"Morate biti strastveni prema roditeljstvu. Za to trebate imati energije i snage. Moj posao je biti najbolji partner i muž svojoj voljenoj ženi", izjavio je u siječnju 2020.

A sličnog stava je i glumac Seth Rogan, koji se nije spreman odreći malih užitaka sa suprugom radi djece.

"Subotom ujutro ležimo u krevetu, pušimo travu i goli gledamo filmove. Da imamo djecu, ne bismo to mogli raditi", otkrio je u svibnju 2021. 

Marisa Tomei ne razumije zašto neki smatraju da "žene moraju imati djecu da bi ih se doživljavalo kao potpuna ljudska bića", dok Chelsea Handle jednostavno nije zainteresirana za to da bude mama.

"Jednostavno ne mislim da je to najbolji način da iskoristim svoje vrijeme. Žene zaista trebaju željeti postati majke", zaključuje voditeljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.