Što kažete na ideju ovih malih ljepljivih mašnica?

Foto: Instagram  

OSMIŠLJENE su male mašnice koje se zalijepe bebi na glavu tako da baš svi mogu znati da je riječ o maloj curici. 

Kažu - It's never too early to be girly", a mame svijeta koje su nabasale na promociju tog Girlie Glue proizvoda odgovaraju, zalijepiti bebi nešto na glavu samo da prolaznici znaju da je riječ o curici - ne hvala! 

Od kud uopće krenuti s ovom pričom. Naime, jako je puno mama u šetnji sa svojim bebicama nabasalo na prolaznike koji su unatoč i više nego očitim znakovima kojeg je spola njihova beba, onako očito pogriješili. Vjerojatno ste i same možda vozeći u crvenim kolicima bebicu odjevenu u rozo i prekrivenu s rozom dekicom svjedočili izjavama tipa - "Jako vam je sladak sin" ili one nešto opreznije tipa - "a je li to muško ili žensko?" 

Ista je priča i s bebicama s kojih "vrište" plavo-zelene kombinacije, a kada prolaznici pogriješe i mame im samo suptilno kažu - pa sav je u plavom, svi mašu rukom i pravdaju se - "ma 'ko će to danas više znati, to s tim bojama, danas se svi oblače kako hoće." 

No - realno - pa to baš i nije tako. Uđite u trgovine s dječjom robicom i nepogrešivo ćete uočiti razliku - baš kao ćete je primijetiti i na vjerojatno 99 posto bebica. Nepogrešivo. 

Zato se nameće pitanje - bi li takve slučajne komentatore zapravo išta moglo nagnati da bez greške pogode spol, ako im čak ni sve u istom tonu ne znači - baš ništa. I tu se vraćamo "Girly Glue" - malim mašnicama koje se nalijepe na bebinu glavu, mašnice koje nemaju kopče, ne žuljaju, mogu se zalijepiti i na kožu pa bebica može biti i bez kose, a prodaju se u raznim bojama i kombinacijama.  

Da nijednu curicu bez kosice više nitko nikada ne zamijeni za dečka. 

Kako ide prodaja, to nismo uspjeli doznati, ali smo zato naletjeli na gomile sličnih komentara. 

"Zalijepiti nešto bebi na glavu, da to tako stoji cijeli dan, svaki dan - samo da slučajni prolaznici ne pogriješe? Ne hvala."

Do onih koji se čude toj želji roditelja da njihove djevojčice od prvog dana budu prave male curice, odjeveno u curičasto, s tipičnim ženskim "bojama i oznakama", a opet, toliko se trudimo ukloniti baš takve spolne stereotipe i učiniti svijet mjestom u kojem će se više cijeniti individualnost, a ne ovakva podjela na muško i žensko.  

  

Uostalom, kako su komentirale još neke mame, ako netko i pogriješi jednostavno kimnite - baš vas briga što blebeću prolaznici koje više u životu nećete vidjeti. Jer svi oni kojima je stalo do vas već znaju kojeg je spola vaša beba, bez da ste joj nalijepili nešto na glavu. 

Mašnicu ili - brkove. 

Osim ako vam se ova ideja zaista jako sviđa, jer i same obožavate mašnice, a od trakica za glavu već vam je puna kapa namještanja. 

Ljepilo je navodno sigurno i lako se odstranjuje vodom. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.