Što vi vidite na ovoj slici

Foto: Facebook 

VEĆ nekoliko dana jedna se fotka šera komentira iz dva različita razloga - jedne je šokirao sam pogled na nju, a druge oduševio jer eto - njima je baš ta fotka sjela kao utjeha, kao dokaz da nisu sami. 

Ovo je dakle priča o dječjim sobama, sobama za igru za koje postoji samo jedno pravilo - o njima se ne priča! 

Naime, upravo je takvom rečenicom roditelje diljem svijeta "zapalila" stanovita Jessica Johnson Smith objavivši fotografiju razbacane dječje sobe pretrpane igračkama, a sve je počelo pitanjem što se skriva iza tih zatvorenih vrata? 

Skriva se ... svašta. 

I zapravo, svatko tko je prvi put ugledao ovu fotografiju ostao je neminovno zatečen kršem - ali realno - svaki je roditelj svjestan da dječje sobe, kao i stanovi u kojima živi veći broj djece, s vremena na vrijeme zbilja znaju izgledati baš tako!  

Neki roditelji automatski će na tu izjavu kimnuti glavom s razumijevanjem, ali neki drugi, oni naviknuti na red, zgrozit će se kao što se nad tom fotografijom već zgrozila masa mama. 

"Kako je moguće dozvoliti ovako nešto?"

"Tu ima puno previše igračaka za igru." 

"Kod mene se ovako nešto nikada ne može dogoditi." 

"Dječja soba mora biti prilagođena djeci, a ne da se u nju samo baca i baca." 

"Svako toliko igračke treba bacati da se nikada ne dovedete u ovakvu situaciju." 

 

Ti i brojni slični komentari dokazali da jedan veliki broj mama budno pazi da djeca nikada ne budu u kršu, da se iza igre svaka igračka vrati na svoje mjesto te da djeci uvijek ostaje i dovoljno prostora za igru, ali i dobri maniri koje će usvajati još od malih nogu. 

Međutim, pojavila se tu i ona druga strana - roditelji kojima su ovakve scene i više nego poznate. Scene koje vjerojatno ne prevladavaju baš svaki dan, ali se s vremena na vrijeme zna dogoditi upravo nešto ovakvo. 

Da bi to dokazale i druge su mame prihvatile izazov te javnosti otkrile što one "čuvaju" iza vrata, a što je na koncu dovelo i do jednog važnog pitanja - je li ovaj džumbus stvar nemoćnih, preslobodnih roditelja ili je to jednostavno realnost? 
 
Ove mame kažu - realnost!
 
 


 
  
Neke su mame doduše ipak prije pospremile, koju minutu prije slikanja.
 
 
 


"Čistim i spremam svaki dan, i svaki dan izgleda ovako".
 
 
 
  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.