Stručnjaci otkrili što ne treba raditi ako želite spriječiti dijete da udara druge

Foto: Shutterstock

SVI smo svjedočili situacijama kada dijete na postupak vršnjaka odgovori agresijom. Djeca napadaju kada ne znaju izraziti svoje osjećaje. Srećom, postoji učinkovit način da spriječite dijete da udara ili grize drugu djecu.

Stručnjaci za odgoj koji stoje iza Instagram stranice Big Little Feelings objasnili su što točno trebate učiniti kada vidite da vaše dijete udari drugo.

"Vaše dijete stalno žudi za pažnjom. Kada snažno reagirate, ono se neće sjećati vaše ljutnje, već toga da vas je njegov postupak natjerao da obratite pozornost na njega i to će ponoviti", napisali su.

Podijelili su plan koji se sastoji od četiri koraka, koji treba primijeniti kada vaše dijete nasilno nastupi prema vršnjaku.

"Ostanite smireni. Zatim podsjetite dijete da je u redu da se osjeća ljuto ili tužno. Treće, zadržite granice i recite djetetu da udaranje nije u redu. Na kraju, pričekajte da se dijete umiri, a onda ga podučite kako se emocionalno nositi s takvim situacijama. Primjerice, pomozite djetetu da duboko udahne umjesto da nekoga udari", pojasnili su.

Stručnjaci za odgoj na kraju su smirenost opisali kao vještinu suočavanja koja će natjerati vaše dijete da prestane udarati druge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.