Surogat majka već mjesecima brine o tuđoj bebi, roditelji zbog korone ne mogu do nje

EMILY Chrislip ima 25 godina i živi u državi Idaho. Nakon što je postala mama, shvatila je da želi biti i surogat majka kako bi drugim parovima pomogla da postanu roditelji. Zato je bila neopisivo uzbuđena kada je stupila u kontakt s parom iz Kine, ali tada nije mogla ni slutiti da će im pandemija koronavirusa u potpunosti promijeniti planove.

Stvari su krenule glatko. Chrislip je zatrudnjela s njihovim djetetom i sve je bilo normalno - sve do dva mjeseca prije nego što je trebala roditi. Kako se pandemija proširila i na Sjedinjene Države, postalo je jasno da par neće moći doći po svoju bebu. Emily i sada, mjesecima nakon porođaja, skrbi o djetetu.

"Dakle, plan je bio da stignu ovdje prije termina porođaja, a mi ćemo ih pustiti u rađaonu", objasnila je Chrislip u razgovoru za KIVITV.

"Oni su trebali biti dio toga, vidjeti kako se ona rađa. Dakle, kad se rodila, trebali su dobiti svoju sobu u bolnici gdje bi bili s djetetom, a moj suprug i ja imali bismo svoju sobu i moj bi posao tada bio gotov", prisjeća se dogovora.

S obzirom na to da su međunarodni letovi bili ograničeni, biološki roditelji su pitali Emily može li neko vrijeme brinuti o njihovoj bebi. Isprva su mislili da će to biti najviše četiri tjedna. Biološkim roditeljima ponuđena je pomoć za skrbništvo te bi njihovo dijete nakon porođaja bilo u agenciji za dadilje, ali oni su to odbili te su umjesto toga brigu o djetetu prepustili Emily i njezinom suprugu, prenosi Cafemom.

No Emily priznaje da joj je bilo teško odgajati dijete koje nije njezino, ali i da vjeruje da je njoj bilo lakše nego suprugu.

"Volimo je i uvijek ćemo se brinuti za nju, ali razumijemo da ona nije naša. Sada se prema njoj odnosimo kao da je naša jer je važno da ima odgovarajuću pažnju i ljubav", objasnila je Emily.

Što se tiče budućnosti, Chrislip se dvoumi hoće li ponovno biti surogat majka nakon ovog iskustva te je zaključila: "Nije da je moje iskustvo bilo toliko loše. Naučila sam kako voljeti dijete koje biološki nije moje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.