Sve ono što si oduvijek željela, ostvari u ovoj godini!

Foto: Index

TOLIKO si čekala da završi prošla godina, ona s brigama, lošim sjećanjima i neostvarenim snovima. Toliko si iščekivala početak nečeg novog, drugačijeg, posebnijeg. I evo ga, stiglo je. U obliku početka nove godine, tvojih prvih ispisanih stranica. Ispuni ovu godinu ostvarenjem negdje davno izgubljenih želja. Neka ti ova godina simbolično bude početak tvog novog života. 

Uvijek si se bojala riskirati, povući prvi potez. Ne boj se, riskiraj. Taj tvoj prvi korak je najvažniji. Put u nepoznato, ali sa svrhom. Ako ćeš zauvijek ostati na mjestu ništa nećeš ostvariti, nećeš otkriti pravu sebe.

Riskiraj, budi hrabra. Što najviše možeš izgubiti? Raditi posao koji si i do sada radila, bez obzira što ga ne voliš? Gledati ista lica koja više ne možeš smisliti? Riskiraj. Odvaži se na to putovanje, pitaj, surfaj, zanimaj se za svoje životne strasti, i pretvori tu strast u posao. Nešto u čemu ćeš svaki dan uživati, i raditi to s ljubavlju. Ne boj se biti ono što jesi, svoja prava ja. Otkrij sebe, svoje vrijednosti, svoje vrline i pretoči ih u svakodnevno zanimanje. Stajanje na mjestu neće ti donijeti ništa, baš ništa, osim starosti. A onda ćeš se pitati zašto nisi više bila odvažnija.

Ako si željela nekome u potpunosti predati se, predaj se. Onako, bez zadrške, potpuno, daj cijelu sebe, bez kalkuliranja, previše razmišljanja. Slušaj srce, osluškuj u blizini koga ti najviše treperi. Ako gajite iste osjećaje predaj se, ne boj se. Ne razmišljaj o tome što će on reći,  priznaj mu svoje osjećaje. Reci mu bez ustezanja. Što možeš izgubiti? Ništa, ali dobiti zato možeš jako puno. Najviše te može koštati propuštena prilika, nikada je nećeš prežaliti. Nikada. To su najskuplje pogreške. Ne dopusti da se dogode tebi.

Prihvati sebe onakvu kakva doista jesi, sa svim svojim vrlinama i manama, voli se više, posveti si vremena. Nemoj misliti da su uvijek svi drugi važniji od tebe, a za sebe ako nađeš pola sata, dobro je. Posveti vremena svojim željama, onim malim svakodnevnim ritualima koji te usrećuju i pružaju osjećaj mira. Ugodi si.

Shvati početak godine kao svoj novi početak. Sve ono što si zaželjela neka ne bude samo želja, već za to napravi plan. Plan akcije, korak po korak ka ostvarenju. Postavi si visoko ljestvicu i jako ćeš se iznenaditi kada vidiš da ti to ustvari sve i možeš, samo se nikada nisi imala hrabrosti zatrčati. Samo taj jedan mali korak dijelio te od svega onog što si željela, tražila, od svih tvojih snova, lutanja.

U ovoj godini voli više, planiraj više, budi ljubaznija, gaji tople prijateljske odnose, poštuj više druge, a najviše voli i poštuj sebe. 

I želim ti od srca, onako toplo, iskreno i duboko, da sve ono što si zaželjela sada dok čitaš ovo, neka bude na kraju 2017. prekriženo. Prekriženo kao obavljeno. Kreni s ostvarivanjem svojih želja. Kreni već sad. I ne obaziri se na prepreke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.