Sveti Nikola odgovorio na pisma 27 tisuća djece, evo koje su želje bile najčešće

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DJECA u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tradicionalno šalju popis svojih želja svetom Nikoli. Dječja pisma stižu u šest mjesta u Njemačkoj, a ondje se sastavljaju i odgovori. DPA javlja da je ove godine odgovoreno na 27 tisuća pisama, koja su pristigla iz cijelog svijeta. 

"Broj pristiglih pisama je nešto veći nego prošle godine. Mnogo pisama poslala su ukrajinska djeca, koja su dobila odgovore na svom jeziku", rekao je Peter Gerecke, predsjednik odbora za blagdan svetog Nikole.

Prema tradiciji, djeca 6. prosinca traže darove od svetog Nikole, zaštitnika djece i pomoraca. Većina djece zamolila je za mir i snježni Božić, ali i dobro zdravlje za obitelj, prijatelje i sve ljude. Pristigla su i pisma studenata koji su zamolili za "uspješno položene predstojeće ispite".

Naravno, na popisima želja našle su se i igračke, bojice, trkaći autići i PlayStation konzole, ali i čokolade i mandarine.

Posebni poštanski ured svetog Nikole radit će do 24. prosinca. U narednih nekoliko dana 42 volontera odgovorit će na još tisuće pisama.

Za Božić 2021. stiglo je 30.711 pisama djece iz 43 zemlje. U gradiću Grosselnu u Njemačkoj, blizu francuske granice, djeca pišu svetom Nikoli od 1967. godine. To je najstarija pošta za pisma svetom Nikoli u Njemačkoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.