Svijet je poludio za browniesima od crvenog baršuna, imamo recept

Foto: Instagram

VOLITE tortu od baršuna? Volite browniese? Jeste li ikada pokušali spojiti te dvije stvari?

Upravo je to učinila amaterka slastičarka Eloise Head, a privlačnim desertom osvojila je svijet. Naime, recept i postupak pripreme je objavila na Instagramu i svi su ga odlučili isprobati, a povratne informacije su obećavajuće.

Sastojci za browniese:

170 grama otopljenog maslaca

260 grama šećera

jedno veće jaje i jedan žutanjak

žličica ekstrakta vanilije

jestiva crvena boja

200 grama brašna

10 grama kakaa u prahu

pola žličice limunovog soka

90 grama komadića bijele čokolade

Sastojci za preljev:

115 grama omekšanog maslaca

225 grama kremastog sira

žličica ekstrakta vanilije

500 grama šećera u prahu

Priprema:

Umiksajte otopljeni maslac i šećer pa dodajte jaje, žumanjak, ekstrakt vanilije i jestivu crvenu boju. Dodajte brašno i kakao i nastavite miksati. Na kraju dodajte limunov sok i komadiće čokolade te smjesu dobro promiješajte. 

Smjesu stavite u pladanj za pečenje kolača u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 Celzijusa otprilike 30 minuta. 

Počnite pripremati preljev. Umiješajte maslac i sir pa postepeno dodajte ekstrakt vanilije i šećer. 

Kad se browniesi ohlade, prelijte ih kremom. Narežite i uživajte. Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.