Talijanski chef napravio je liniju kašica za djecu za Michelinovu zvjezdicu

Foto: EPA

AKO želite svoje dijete naučiti da zdravo jede, od prvog dana ga morate naviknuti na hranjiva i kvalitetna jela. Enrico Bartolini jedan je od najvećih talijanskih kuharskih zvijezda. Njegovi restorani imaju 12 Michelinovih zvjezdica, a novi doprinos talijanskoj gastronomiji dao je linijom vrhunskih povrtnih kašica za bebe.

Na kašicama radi s Fratelli Desideri, firmom koja već godinama surađuje s poznatim talijanskim chefovim na polugotovim gourmet jelima. Njihova linija Le Pappe Stellate (Papice sa zvjezdicama) posvećena je djeci u uzrastu od godine dana do tri godine.

Na Bartolinijevih sedam kašica radio je i Laboratorij za dijetetiku i kliničku prehranu Sveučilišta u Paviji. Svi sastojci su prirodni, kašice su pune povrća, bez ikakvih aditiva, nemaju čak ni dodanih soli ni masnoća. Bartolini je recepture razvio u svojoj kuhinji, a kašice su prvo testirala njegova djeca. Svaki paket sadrži četiri porcije i košta 10 eura, piše Plava kamenica.

Kašice sadrže ciklu, špinat, rajčicu, mrkvu, krumpir, tikvice, patlidžan, slanutak i bundevu te drugo povrće, ali i začine kao što su slatka crvena paprika, peršin i šafran. Za pripremu hrane za bebe dovoljno je staviti sadržaj u kipuću vodu i kuhati do pet minuta, dok kašice s tjesteninom treba kuhati dok se tjestenina ne skuha. Preporučuje se dovršiti ih s malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja i parmezana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.