Terapeutkinja: Ako želite zdrav odnos s djecom, morate učiniti ove dvije stvari

Foto: Pexels

Većina roditelja želi samo najbolje za svoju djecu. Cilj im je vidjeti ih kako rastu u sretne i uspješne osobe te stvoriti prostor u kojem mogu učiti i napredovati u sigurnim i zdravim vezama. Međutim, pronalaženje načina za ostvarenje ovog cilja nije uvijek jednostavno. Srećom, terapeutkinja Eli Harwood u nedavnoj je Instagram objavi podijelila dva savjeta.

1. Budite im učinkovito sigurno utočište

Važno je biti povezan i suosjećajan s djecom te biti čvrst vođa, ali istovremeno znati zadržati smirenost, tvrdi Harwood. Posao roditelja je stvoriti to sigurno utočište za djecu. Ovaj siguran prostor može im pomoći da se nose sa svojim emocijama, a istovremeno im pomaže da shvate svijet oko sebe. Dakle, važno je imati razumijevanja i strpljenja prema njihovim ispadima.

2. Stvorite sigurnu bazu

Djeca trebaju sigurnu bazu sa svojim roditeljima, gdje im granice i lekcije mogu pomoći u rastu i razvoju. "To također znači da moramo biti roditelji koji se mogu nositi s emocionalnim procesom naše djece koja nas napuštaju, odlaze i istražuju stvarni svijet", navodi terapeutkinja u objavi.

U ovom će razdoblju djeca činiti mnogo grešaka, ističe Harwood. Ipak, iz tih grešaka učit će i možda se čak povezati s drugima.

Terapeutkinja zaključuje da je posao roditelja biti sigurna baza kojoj se djeca mogu vratiti, biti im baza koja im pomaže da se osjećaju shvaćenima i sigurnima dok istražuju život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.