Psihologinja: Roditelji koji prakticiraju ove tri navike imaju dobar odnos s djecom

Foto: Pexels

U ODGOJU je važno biti prisutan i dobar roditelj. Komuniciranje s djecom i razumijevanje njihovih ponašanja i osjećaja važno je za poticanje zdravog roditeljstva. Psihologinja Jazmine McCoy podijelila je nekoliko navika koje nam mogu pomoći da budemo prisutniji i bolji roditelji svojoj djeci.

1. Ne opterećivanje djece raznim zadacima

Koncept "manje je više" važan je za zdrav odnos s djecom, kaže McCoy za Hindustan Times. Pretjerano raspoređivanje i opterećivanje djece zadacima i rokovima može ih umoriti. Važno je odlučiti se za jedan zadatak umjesto dva istovremeno ili ih potaknuti na jednu izvannastavnu aktivnost, a ne na više njih.

2. Odvajanje vremena za zajedničke aktivnosti

Psihologinja ističe kako prisutni roditelji redovito pokušavaju organizirati interakciju licem u lice sa svojom djecom, kako bi razumjeli njihove misli i ponašanja. McCoy savjetuje roditeljima da uče vješto upravljati svojim rutinama, kako bi se mogli povezati sa svojom djecom i češće s njima provoditi vrijeme.

3. Postavljanje realnih ciljeva

Važno je da roditelji svojoj djeci postave realne ciljeve te slave njihova postignuća i pobjede. To će pridonijeti razvoju njihovog samopouzdanja.