Tri tjedna stara beba ugušila se u maminoj nosiljci

Foto: Shutterstock

DJEČAK star tri tjedna ugušio se naramenicom nosiljke u kojoj ga je nosila mama. Harvey McGlinn bio je nepomičan i bezbojan kada je njegova mama Tattika Dunn odmotala maramu od tkanine u kojoj ga je nosila. Sve se dogodilo u zdravstvenom centru u Novom Južnom Walesu pa se osoblje očajnički potrudilo oživjeti bebu, ali nije uspjelo.

"Dokazi pokazuju da je položaj Harveyjeva vrata, s bradom na prsima, kompromitirao njegove dišne putove. Harveyjeva relativno mala težina rezultirala je slabijom kontrolom mišića i glave. Imao je poteškoća s održavanjem prohodnosti dišnih putova zbog načina na koji je postavljen u nosiljci", rekao je mrtvozornik, a prenosi The Daily Telegraph.

Novorođeni dječak Tattiki Dunn bio je treće dijete. Ima i dvoje blizanaca. "Imam osjećaj da mi je srce puklo na milijun komadića", napisala je Dunn na Facebooku nakon tragedije.

Nema naznaka da je Dunn zanemarivala dijete, iako je sling-marama sadržavala upozorenje o gušenju i knjižicu s uputama u kojoj se spominje da se bebe moraju nositi uspravno s bradom odignutom od prsa.

Nakon prvih smrti u nosiljkama uzrokovanih pozicijskim gušenjem, svijetom se proširio akronim TICKS, koji označava Tight, In view, Close, Keep chin off chest i Supported ili, u prijevodu na hrvatski, potpora, pogled, poljubac, brada, stegnuto.

Potpora znači da bebina leđa trebaju biti u prirodnom položaju tako da su njezin trbuh i prsa uz tijelo osobe koja je nosi. Pogled treba biti neometan; ako bebu možete poljubiti u čelo, nosite je na pravoj visini; brada bebe ne smije padati na njena prsa i nosiljka uvijek mora biti dobro stegnuta tako da je udobna i za bebu i za osobu koja je nosi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.