Trudnica umrla od koronavirusa nakon što se zarazila na proslavi darivanja djeteta

Foto: Pexels

CAMILA Graciano, 31-godišnja trudnica, hitno je prebačena u bolnicu samo tri dana nakon što je došla u kontakt s covidom-19 i to tijekom proslave darivanja djeteta.

Prema brazilskim vijestima Globo, Graciano je bila učiteljica koja je iznimno pazila na to da smanji kontakt s ljudima kako bi smanjila izloženost covidu-19. No njezini prijatelji su joj odlučili organizirati zabavu iznenađenja u Anápolisu u Brazilu, a nisu znali da je netko od njih već ranije bio zaražen koronavirusom.

"Ubrzo nakon toga zaraženoj osobi postalo je jako loše i javila je ostalima koji su bili tamo", rekao je Daniel Gloio Ambrosio, Gracianin brat, za Globo: "Nažalost, moja je sestra bila jedna od zaraženih".

Zbog visokog broja zaraženih, njezina obitelj je imala velikih problema s pronalaženjem slobodnog kreveta u gradskoj bolnici za Camilu. Naime, prema izvješću od 29. kolovoza, Brazil ima 3.804,800 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Nakon pokušaja pronalaska mjesta u Goianiji ili Brasiliji, Graciano je primljena na poseban odjel za trudnice u bolnici Santa Casa, gdje je, u osmom mjesecu trudnoće, hitno podvrgnuta carskom rezu.

Iako je nakon operacije pokazivala znakove oporavka, tjedan dana nakon carskog reza je preminula. Njezina novorođena kći, unatoč tome što je rođena mjesec dana ranije, odlično napreduje, prenosi Insider.

"Hvala Bogu da moja nećakinja pokazuje dobre znakove. U inkubatoru je, ali samostalno diše i ne treba joj kisik", rekao je Ambrosio za Globo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.