Učiteljica radni stol autističnom dječaku smjestila u WC, roditelji su u šoku

Foto: Facebook

MAJKA iz Washingtona zamolila je učiteljicu svog autističnog sina da mu pronađe “tiho mjesto” na kojem bi mogao učiti, a onda se šokirala kad je shvatila da je stol 11-godišnjaka u WC-u, prenosi KOMO News.

“Bila sam zapanjena. Bila sam u šoku i sve sam fotografirala jer nisam mogla vjerovati što vidim”, izjavila je Danielle Goodwin.

Na fotografiji koju je objavila na Facebooku jasno se vidi da je radni stol njenog sina postavljen preko wc-školjke, a stolac je kraj umivaonika. 

“Dala mu je i podložak za kampiranje i jastuk da se može odmoriti na podu kupaonice”, napisala je Goodwin u svojoj objavi.

“Moj sin je ponižen, posramljen i užasnut ovom nehumanom gestom”, dodala je i istaknula da je 11-godišnji Lucas povraćao zbog tjeskobe koju mu je uzrokovala cijela ova situacija.

Majka kaže da je njen sin dijete s posebnim potrebama i treba mirno okruženje kako bi se mogao koncentrirati. Kad je upitala učiteljicu postoji li alternativa, može li učiti u knjižnici, ona je rekla ne.

“Nije mi bilo jasno što se ovdje događa”, kaže za KOMO.

Kupaonica je problematično okruženje za ovog dječaka i zbog autoimune bolesti zbog koje ne smije biti okružen bacilima i bakterijama.

Greg Baker poslao je izjavu ispred škole Bellingham u kojoj je pojasnio da je riječ o kupaonici koja se ne koristi aktivno te da nemaju drugi prostor u koji bi mogli smjestiti Lucasa.

“Svi su vjerojatno svjesni da su nam sredstva ograničena. Mislim da je potez učiteljice bio dobronamjeran”, kazao je.

Obitelj Goodwin priprema tužbu protiv škole zbog poniženja koje je doživio njihov 11-godišnji sin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.