Uklonite žute mrlje s odjeće uz pomoć ova dva čudesna sastojka

Foto: Shutterstock

AUSTRALKA Chantel Mila proslavila se svojim savjetima za čišćenje doma uz pomoć prirodnih sredstava, a sada je podijelila čime uklanja žute mrlje od znoja s odjeće.

Tvrdi da je mješavina hidrogen peroksida i deterdženta za pranje suđa učinkovitija u uklanjanju mrlja od bilo kojeg sredstva za tu svrhu.

"Ovo je najlakši način da uklonite mrlje od dezodoransa koje nastaju na odjeći", objasnila je u viralnom videu objavljenom na TikToku.

U bočicu je ulila hidrogen peroksid i deterdžent za pranje suđa u omjeru 2:1. Potom je našpricala sredstvo na odjeću i ostavila 10 minuta. Majicu je nakon toga oprala, a potom i pokazala da je žuta mrlja nestala.

@mama_mila_ The easy way to remove underarm deodorant stains for good 🙌 #laundryhacks #hometips #diyspray ♬ gimme gimme gimme - glwkstrs ❀

Prije par dana podijelila je i trik za uklanjanje masnih mrlja. Ispod tkanine je stavila tanjur pa na mrlju nanijela deterdžent za suđe i potom sodu bikarbonu. Smjesom je dobro natrljala mrlju, koja je nakon pranja u perilici nestala.

@mama_mila_ Say goodbye to tough oil stains on your favourite clothes 👋 #laundryhacks #hometips #laundrytok ♬ Take My Breath Away (Love Theme from "Top Gun") - Berlin