Ukusna i zdrava pizza s podlogom od cvjetače

Ilustracija: 123RF

AKO si želite priuštiti zdrav, a ukusan obrok, pizza s podlogom od cvjetače je idealan izbor. S obzirom na to da nema tijesta, odnosno brašna, u njoj mogu uživati i oni koji su na dijeti.

Za pripremu podloge trebat će vam pola kilograma cvjetače, dvije žlice parmezana, jedno jaje, žličica češnjaka u prahu, žlica maslinova ulja, sol i papar. 

Za nadjev predlažemo pasiranu rajčicu, naribanu goudu, pršut i šaku rukole.

Priprema:

Očistite cvjetaču i usitnite cvjetove u multipraktiku. Prokuhajte par minuta u vodi i ostavite rižu od cvjetače da se ohladi. Rukama dobro ocijedite višak vode i stavite cvjetaču u posudu. Dodajte jaje, parmezan i začine te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, pa po njemu rasporedite smjesu cvjetače i dobro utisnite prstima.

Stavite peći na pola sata dok podloga ne porumeni.

Izvadite posudu i po podlozi rasporedite nadjev, prvo pasiranu rajčicu pa sir. Pred sam kraj dodajte i pršut. 

Izvadite iz pećnice i prije serviranja posipajte rukolu.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.