Uz pomoć ove posebne "kolijevke" mama je imala tri dana da se oprosti od svoje bebe

Foto: Facebook

SREĆOM - mnogi nikada neće shvatiti tu potrebu majke da se propisno pozdravi sa svojom mrtvorođenom bebom, ali svi oni koji su se našli u takvoj teškoj i tragičnoj situaciji shvatit će zašto je to toliko važno. 

No, jeste li znali da doista postoje posebne kolijevke, odnosno posebni krevetići baš za tu svrhu kao i intencija roditelja da se što više takvih krevetića nađe u rodilištima baš za ovakve slučajeve. 

Ovo je naime priča o jednoj britanskoj mami Becki Wilson koja je baš zahvaljujući takozvanom "Cuddle Cot" kinderbetu dobila priliku biti sa svojim malim sinčićem onoliko dugo koliko joj je bilo dovoljno da se s njim pozdravi. 

"To su bila tri zaista magična dana. Moja je tuga bila ogromna, ali sam toliko sretna što sam imala priliku kao i sve druge mame malo uživati u svojoj bebi. Mog sina koji je nakon poroda poživio 16 sati okupali su, izmjerili, meni dali mogućnost da ga obučem, da ga mazim, a kada je otišao na onaj svijet stavili su ga u ovaj kinderbet i ja sam kao i sve druge mame samo nastavila zuriti u njega kao da moj maleni samo spava. To su bili trenutci koje neće razumjeti svatko, ali meni su bili toliko potrebno da se naša veza još malo produbi, da spoznam osjećaj majčinstva, da mu još samo malo budem mama.", napisala je tužna mama Becki koja će nastaviti misiju promoviranja Cuddle Cot kolijevki kao nešto što toliko treba tugujućim roditeljima u ovakvim situacijama. 

Naime, kinderbet je poseban jer "temperira" tijelo mrtvorođenčeta, odnosno drži ga na optimalnoj temperaturi od oko 8 stupnjeva čime se privremeno zaustavlja prirodna reakcija koja se u slučaju smrti događa s tijelom. 

I zato roditelji imaju prilike, uz pomoć nje, dobiti još koji sat i još koji dan da još malo budu sa svojim bebicama, prije nego smognu snage zauvijek ih odaslati na onaj svijet. Tjelesno, jer u mislima će biti uvijek i zauvijek.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.