Važnost ovih kartica razumjet će samo mame koje su to već prošle

Foto: Instagram  

MAME koje su rodile svoje male, zdrave bebe u terminu i nakon dva-tri-pet dana s bebicom u naručju došle kući vjerojatno neće razumjeti važnost ove ideje, ali sve mame koje jesu i koje će tek iskusiti strah i nadu vezanu uz svoje prerano rođene bebe u ovome će vidjeti priliku da zauvijek sačuvaju trenutke kada su njihove bebe napravile nešto tako veliko - primjerice, kada su same prvi put udahnule ili kada im je po prvi put, nakon dugog perioda iščekivanja, bilo dozvoljeno da ih njihova mama primi u zagrljaj. 

Jer tako izgledaju veliki koraci u razvoj malenih Palčića. 

To dobro zna i mama Amy Purling iz Australije koja je provela dugih i u početku neizvjesnih pet tjedana na odjelu neonatologije, bodreći svog 10 tjedana ranije rođenog sina Jamesa. Bodreći kroz staklo inkubatora, šapčući mu dovoljno glasno da zna da je mama tamo i da željno iščekuje svaki njegov daljnji uspješan korak. Jer u takvoj situaciji svaki je taj mini pomak zapravo razlog za veliko slavlje. 

 

 

 

Sve je počelo s prvim zagrljajem koji joj je bio dozvoljen i koji je sestra s odjela rado snimila mami za uspomenu. A da bi uspomena bila dokumentirana kako spada, Amy je napravila karticu. Prvu karticu te vrste. No to je bio tek prvi veliki korak njenog sina, i da bi obilježila svaki sljedeći veliki moment, izradila je i dodatne kartice, s različitim "uspjesima" kojima se sada služe i druge mame i njihove bebice koje uspješno iz dana u dan, iz koraka u korak, koračaju prema svom velikom dolasku kući. Korak koji mnoge mame smatraju tek početkom, a ove druge, mame Palčića, zapravo krajem jednog dugog i neizvjesnog razdoblja njihovog života. 

Kartice se danas mogu i naručiti, a proizvode se pod nazivom Miracle Mumma - mama koja zna. 

 

  

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.