Većina žena u pripremi za porođaj radi veliku pogrešku, tvrde stručnjaci

Foto: Shutterstock

SAM porođaj se može činiti zastrašujućim, a jedna korisnica TikToka pod nadimkom @sovereignparenting progovorila je o tome zašto nikada ne biste trebali brijati stidne dlake prije nego stupite u rađaonu.

Rekla je da su mnoge žene nažalost uvjerene da misle da su dlake na tijelu "stvarno odvratne". Također je komentirala da je društvo dovelo do toga da neki ljudi vjeruju da je pokazivanje prirodne dlake na tijelu "sramotno".

@sovereignparenting #pregnant #pregnancy #birth #birthtips #momtok ♬ original sound - sovereignparenting

Nastavila je: "Ali uklanjanje stidnih dlačica prije poroda može vam zapravo naštetiti. Brijanje stidnih dlačica nakon 36, 37 tjedana zapravo povećava rizik od infekcije. To vrijedi čak i za žene koje rađaju carskim rezom. Ne brij se, ne depiliraj, samo pusti da ide prirodno, obećavam ti da nikoga nije briga."

Stručnjaci se slažu

U razgovoru za BabyCentre, dr. Cate Bell, babica i praktičarka hipnoporođaja, podržala je ovu tvrdnju. Rekla je: "Naš trenutni savjet je da ne brijete ili depilirate stidno područje neposredno prije porođaja jer to povećava rizik od infekcije, osobito ako imate operativni zahvat poput carskog reza."

Prema studiji iz 2015. objavljenoj u Journal of Hospital Infection, koja je imala za cilj ažurirati istraživanja o uklanjanju dlačica i učestalosti infekcija kirurškog područja, znatno se manje infekcija javlja kod skraćivanja ili depilacije kremom nego kod brijanja, piše The New York Post.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.