Video: Dječak se gušio čepom od boce, učiteljica ga spasila Heimlichovim zahvatom

UČITELJI su često neopjevani heroji. Oni pravi i najbolji među njima djeci pružaju sigurno okruženje puno ljubavi, kako bi mogla učiti dok osjećaju veliku količinu podrške i motivacije. Tijekom cijele pandemije učitelji su doista osjetili težinu učinka prisilne izolacije na učenike, ali to ih nije spriječilo da daju sve od sebe.

Učitelji često moraju glumiti i terapeute, socijalne radnike i medicinske sestre, osobito kada školski okrug ima nedostatak osoblja u tim područjima.

Jedna je učiteljica stoga doživjela specifičnu situaciju u svom razredu, a njena pravodobna reakcija bila je ovaj put ključna u spašavanju života jednog djeteta. Naime, u jednoj učionici u New Jerseyju učenik se igrao s bocom vode, a čep je naizgled izletio s boce i zabio se u djetetovo grlo. Video ovog događaja podijeljen je na TikTok stranici ABC7 New York.

@abc7ny DRAMATIC RESCUE: A NJ teacher is being hailed a hero for saving the life of a choking student #news #fyp #nj #choking #rescue #caughtoncamera ♬ original sound - abc7ny

Dječak je izgledao zaprepašteno kad je shvatio što mu se dogodilo, strgnuo je masku s vrata i otrčao svojoj učiteljici. U panici joj je pokazivao na svoje grlo dok je ostajao bez zraka. Učiteljica Janice Jenkins je ostala mirna i pribrana, primivši dječaka i pruživši mu Heimlichov zahvat.

U roku od nekoliko pritisaka na dječakov trbuh, čep boce je izletio iz dječakovih usta i odletio na pod. Jenkins je potom tješila dječaka koji je konačno došao do daha, uz izraz olakšanja na licu.

Trenutak je bio stresan za sve uključene, uključujući i zabrinute učenike koji su gledali kako se situacija odvija. Na svu sreću, sve se završilo dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.