Will Smith o sinovoj emancipaciji: Srce mi se slomilo, izgubio je povjerenje u mene

AP Photo/Matt Rourke via Guliver Image

WILL SMITH osvrnuo se na trenutak kad je njegov sin Jaden Smith, koji je sada poznat samo kao Jaden, zatražio da se odvoji od svojih roditelja nakon neuspjeha njihovog zajedničkog filma After Earth. Radi se o postapokaliptičnom akcijskom filmu iz 2013., koji je obilježio jednu od Jadenovih prvih velikih glumačkih nastupa kada je imao samo 15 godina. Jadenova mama, Jada Pinkett Smith, također je koproducirala film.

Međutim, film koji je režirao M. Night Shyamalan u konačnici je ocijenjen neuspjelim, a navodno je zaradio samo 60 milijuna dolara u Sjedinjenim Državama s proračunom od 130 milijuna dolara i postigao nisku ocjenu na Rotten Tomatoesu.

Slično kao i film, Jadenova uloga naišla je na negativne kritike. U intervjuu za Esquire 2015. Will je nazvao film "najbolnijim neuspjehom u njegovoj karijeri". U memoarima koji bi se trebali naći na policama ovog tjedna, Will se prisjeća neuspjeha filma i načina na koji je utjecao na njegov i Jadenov odnos.

"After Earth bio je ogroman neuspjeh", piše on u odlomku do kojeg je došao People. "A što je bilo još gore, Jaden je primio udarac. Fanovi i novinari bili su apsolutno zlobni; govorili su i pisali stvari o Jadenu koje odbijam ponoviti", nastavlja. "Jaden je vjerno učinio sve kako sam ga ja navodio, što je uzrokovalo najgori javni napad koji je ikada doživio."

Will kaže da su oštre kritike imale toliko jak utjecaj na Jadena da je na kraju zatražio da ga zakonski razdvoje od roditelja.

“S 15 godina, kada je Jaden poželio biti emancipirani maloljetnik, srce mi se slomilo”, piše Will. "Na kraju je odustao od toga, ali sranje je osjećati da si povrijedio svoju djecu."

Prema Independentu, samostalnost od roditelja Jadenu bi dala slobodu da donosi odluke vezane za posao nevezano za Willa i mogućnost da pregovara o plaći.

Will je govorio o nedostatku povjerenja koje je Jaden imao u njega nakon salve negativnih kritika i neuspjeha filma. "Nikad nismo razgovarali o tome, ali znam da se osjećao izdanim", piše Will. "Osjećao se prevareno i izgubio je povjerenje u mene."

Čini se da je ovo prvi put da je Will govorio o tom problemu nakon što ga je nazvao "šalom" 2013. godine, kad se javno pojavila tema Jadenova odlaska iz obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.