Začinite Božić efektnim baršunastim kolačićima

Screenshot: YouTube

ZNAMO da se za Božić najčešće peku tradicionalni kolačići čijih vrsta ima u izobilju, ali našli smo ove savršeno crvene jednostavne keksiće koji će svojim izgledom plijeniti pažnju na raskošnom božićnom stolu.

Ne samo da izgledaju savršeno, nego su takvi i po okusu. 
 
Doduše, moramo odmah otkriti tajnu - ova fenomenalna crvena boja dolazi od žličice tekuće umjetne boje pa ako znate  neki drugi, prirodniji način, slobodno preinačite recept i napravite ga po svom. Barem što se boje tiče, jer ostatak recepta ni ne pokušavajte promijeniti, s obzirom na to da su keksići savršeni.
 
Originalan naziv im je Red Velvet Gooey Butter Cookies (baršunasti gnjecavi keksići s maslacem), a recept je iz kuharice Red Velvet Lover's Cookbook koja je prvenstveno namijenjena za blagdane poput Božića i Valentinova. 
 
I prije nego što vas izraz gnjecavi možda odbije, vjerujte, gnjecavo je samo riječ koja opisuje savršenstvo okusa ovih strastvenih keksića. 
 
Za ovo baršunasto iznenađenje vam je potrebno: 
 
2 i 1/4 šalice brašna 

2 šalice šećera

2 velike žlice nezaslađenog kakaa 

2 čajne žličice praška za pecivo

1/4 čajne žličice soli

230 g kremastog sira 

4 velike žlice maslaca (smekšanog) 

1 jaje

1 velika žlica crvene jestive boje 

pola šalice šećera u prahu 
 
Priprema: 
1. U manju posudu stavite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol te dobro promiješajte.

2. U veću posudu stavite omekšali maslac i sir te ih dobro izmiješajte kako biste dobili finu kremastu koegzistenciju. Smjesi dodajte jaje i boju te još dobro umiješajte. 

3. Smjesi dodajte suhe sastojke i sve dobro umijesite rukama dok ne dobijete finu glatku formu tijesta. 

4. Zdjelu prekrite krpom i ostavite barem dva sata na toplom. 

5. Pećnicu prije pečenja dobro zagrijte na 175 stupnjeva.

6. U malu posudicu stavite pripremljeni šećer u prahu.

7. Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu od oko 2,5 centimetra te izradite oblike koje želite uz pomoć čaša ili modlica. Svaki keksić prije stavljanja na papir za pečenje uvaljajte u šećer u prahu s obje strane. 

8. Pecite ih na temperaturi od 175 stupnjeva oko 10-12 minuta. 

9. Pustite keksiće da se skroz ohlade te ih pohranite na prohladno mjesto na nekoliko dana (minimalno tri) kako bi se keksići otpustili i postali zaista savršeno baršunasti. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.