Zaštita od sunca povezana s mobilnim telefonom

Foto:  La Roche-Posay

U OKVIRU svoje predanosti u sprečavanju kožnih bolesti uslijed djelovanja UV-zraka i u borbi protiv raka kože, La Roche-Posay je predstavio prvu povezanu "rastezljivu i nosivu naljepnicu“ MY UV-PATCH.  UV naljepnica, tanja od debljine vlasi, nosivi je senzor za kožu. Oblikovana je za praćenje izloženosti kože UV zrakama te je povezana s mobilnom aplikacijom koja korisnika obavještava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca.  

Na temelju 30 godina stručnog znanja na području zašite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i potiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj marke jest osigurati najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios, a ove je godine La Roche-Posay učinio korak naprijed i predstavio prvi rastezljivi senzor za kožu, takozvana "moja UV naljepnica". 

Naljepnica ima oblik flastera koji je rastezljiv i prilijepi se neposredno na bilo koje područje kože izložene suncu. Njegova površina mjeri otprilike jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara, što znači polovica prosječne debljine vlasi. Naljepnica  sadrži fotoosjetljiva bojila koja se prilagođavaju osnovnom tenu kože i mijenjaju boju kada su izloženi UV zrakama, pri čemu označavaju različite stupnjeve izloženosti suncu. Lagana naljepnica preporučuje se za korištenje tijekom praznika, a može se koristiti i u svakodnevnom životu. Vodootporna je te zamišljena da podnosi sve vanjske aktivnosti poput trčanja, plivanja i ostalih sportova. Testirana je na najosjetljivijoj dječjoj koži te je sigurna za djecu. 

Ova se potpuno nova tehnologija pojavila u vrijeme kada je izloženost suncu veliki zdravstveni problem, pri čemu 90 posto ne-melanomskih rakova kože povezujemo s izloženošću ultra-ljubičastom (UV) zračenju sunca*, koje također pripisujemo poteškoćama pigmentacije kože i fotostarenja. U okviru studije koju je IPSOS proveo 2015. godine, La Roche-Posay je utvrdio da, unatoč činjenici da 88% populacije diljem svijeta prepoznaje opasnosti izloženosti suncu bez zaštite, čak 4 od 10 osoba ne razmišlja o upotrebi proizvoda za zaštitu od sunca kada nisu na odmoru.  

Korisnici koji će isprobati naljepnicu MY UV PATCH morat će ponajprije slikati naljepnicu i preuzeti mobilnu aplikaciju na Apple ili Google play trgovini koja, tijekom višednevne uporabe, analizira različite fotoosjetljive kvadratiće bojila, odredivši količinu izloženosti UV zrakama koju je korisnik primio. Time potiče odgovorno ponašanje na suncu. Prilikom uporabe naljepnice i aplikacije, svakako je preporučena odgovarajuća zaštita od sunca, stoga je MY UV PATCH u prodaji s odabranim proizvodima Anthelios za odrasle i djecu:

ANTHELIOS XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i tijelo (PPD 34) i sadrži sustav filtara MEXOPLEX®, posebno namijenjen koži koja je osjetljiva na sunce. Nudi visoku učinkovitost protiv UVB- i UVA-zraka u minimalističkoj formuli koju koža vrlo dobro podnosi. Učinkovitost potvrđuju 24 kliničke studije.

ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mlijeko ima vrlo visoku, fotostabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i jamči optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od europskih preporuka) zahvaljujući patentiranom sustavu filtara u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay koja djeluje smirujuće i antioksidantno. Osjetljiva dječja koža je zaštićena od opeklina i oštećenja stanica zbog utjecaja UV zraka. 

3 KORAKA KOJA LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE ZA ZAŠTITU VAŠE KOŽE

Postoje tri osnovna koraka za zaštitu kože od štetnih utjecaja sunčevih zraka: zaštita kože kremom sa zaštitnim faktorom, redovito provjeravanje madeža i promjena navika, sukladno načelima odgovornog ponašanja na suncu. 

ZAŠTITITE svoju kožu proizvodima ANTHELIOS

[XL]-PROTECT™ – Nova zaštitna tehnologija. Ne samo protiv UV-zraka, već i protiv onečišćenja u zraku.

Nova i poboljšana tekstura te miris potiču češću uporabu. 

PROVJERAVAJTE redovito madeže metodom ABCDE 

Više od 30 milijuna "Skincheckera" - osviještenih osoba, diljem svijeta, broj koji se iz dana u dan povećava.

ODGOVORNO PONAŠANJE na suncu svaki dan s naljepnicom MY UV PATCH

Prva povezana rastezljiva tehnologija.

Za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju na suncu. 

ANTHELIOS XL SPF 50 250ml: 148,72 HRK*

ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mlijeko 250ml: 149,50 HRK*

*Neobavezujuća preporučena cijena (Kupac je slobodan da, u svako doba, neovisno i samostalno odredi vlastite maloprodajne cijene, sukladno svojoj cjenovnoj politici)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.