Zašto fazu od 3 godine nazivaju hororom?

Foto: Instagram

"KAO i svaki friški roditelj, puno ste puta čuli da su prve tri godine djetetovog života najslađe, iako su dvogodišnjaci prilično "naporni". No, znate li da nakon te faze dolazi zapravo najgora dječja horor faza znana kao "trogodišnjaci". Tvrdi tako mama s portala Yourtango.

"Oni su i dalje užasno slatki, ali kako se počnu primicati četvrtoj godini, tako ćete vjerojatno svakoga dana svjedočiti nekom čudnom, nadnaravno nelogičnom biću koje će izvirati iz vašeg preslatkog trogodišnjeg djeteta.

To niste čuli?

Pa evo - moj primjer. S njom, koja je baš sada u toj divnoj fazi, i sa starijim djetetom s kojim sam to isto već prošla. Vjerujte mi, to je svjetska epidemija.

Dakle, mini horor od njihovih zahtjeva, njihovih probijanja granica i njihovih strastvenih svađa oko svega. Ušli su u razdoblje svog divljeg i nekontroliranog "Ja" gdje "ne" za njih ne postoji. 

Evo samo primjer od jutros. Ma ni za živu glavu nije htjela na sebe navući hlače jer su bile plave, a ona je htjela roze, iako su joj sve roze bile prljave, što je i sama vidjela. Ali ona je baš htjela roze hlače. I boli je đon za sve!

Toliko je boli đon da je neki dan moju skupu čašu bacila u wc školjku i kada sam je, suzdržavajući svoju ljutnju, htjela naučiti da to više nikada ne smije napraviti, ona se samo nasmijala. Boli nju đon!


Ali postoji jedna dobra vijest! Oko četvrtog rođendana obično se ipak malo skuliraju. Počnu malo ljepše komunicirati i biti malo spremniji na kompromise nakon što u ovoj divnoj fazi nauče štošta na tu temu.

Zato, ako tek ulazite u ovu zonu slatkog sumraka, znajte da će vas svakodnevno iznenađivati.

Sretno svima!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.