Žena patila od stanja koje je u trudnoći imala i Kate Middleton pa dobila otkaz

EPA-EFE

KAD je bila trudna, Kate Middleton patila je od stanja pri kojem trudnica osjeća poteškoće puno teže i intenzivnije od običnih jutarnjih mučnina. Radi se o hiperemezi, a ona dovodi do toga da žena ima učestale, bolne i iscrpljujuće mučnine, često ne može dobro funkcionirati, piti ni jesti i prijete joj dehidracija i nakupljanje toksina u tijelu.

Radi se o dijagnozi kojoj je potrebno ozbiljno pristupiti, a uglavnom je nužna potpora bližnjih, kao i razumijevanje poslodavca i kolega s posla. Naime, jedna je majka, po imenu Kiran Nasreen, patila od ovog stanja za vrijeme svoje trudnoće, a o tome je obavijestila svog šefa.

Pošto se jedan dan probudila i nije mogla kontrolirati svoje mučnine, osjećala se loše i imala vrtoglavicu, javila je poslodavcu da neće moći doći raditi i obratila se svom liječniku. Dobila je dijagnozu hiperemeze, potom poslavši supruga s medicinskom dokumentacijom kod svog poslodavca. Premda je radila na tom radnom mjestu već tri godine, uručen joj je otkaz u vrlo kratkom roku, piše The New York Post.

Gospođa Nasreen je uspješno tužila svoje šefove na sudu za zapošljavanje zbog diskriminacije u trudnoći, neovlaštenog odbitka od plaće i nepravednog otpuštanja, a vijeće je zaključilo da je šef procijenio da su okolnosti njene trudnoće nepogodne za tvrtku, uručivši joj zbog toga otkaz. Još uvijek nije odlučena novčana kazna koju će morati podmiriti tvrtka.

U slučaju da patite od hiperemeze, malo je vjerojatno da će to naštetiti vašoj bebi, tvrde stručnjaci. Ipak, moguć je gubitak težine u trudnoći, a postoji mogućnost da beba neće moći imati dotok svih važnih nutrijenata, ovisno o težini majčinog stanja. 

Simptomi uključuju:

  • dugotrajnu mučninu i povraćanje i do 50 puta dnevno
  • gubitak težine
  • dehidraciju
  • ketozu - ozbiljno stanje koje rezultira nakupljanjem kiselih kemikalija u krvi i urinu
  • nizak krvni tlak (hipotenzija) pri stajanju na nogama
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.