Žena rodila dva para jednojajčanih blizanaca

MAJKA iz Massachusettsa rodila je dva para jednojajčanih blizanaca, što je vrlo rijedak slučaj koji se događa u jednoj od 10 milijuna trudnoća. Ashley Ness (35) rodila je četvorke, dva dječaka i dvije djevojčice, u četvrtak u Općoj bolnici Massachusetts u Bostonu.

"Kad bi igrala lutriju, ako je ovakve sreće, bila bi jako bogata. Ovo je iznimno rijedak porod s kojim će se rijetki medicinski djelatnici susresti", komentirao je dr. Ahmet Baschat, direktor Centra za fetalnu terapiju, za časopis People.

"Fenomen se događa kada su dva jajašca oplođena u isto vrijeme i onda se svako oplođeno jajašce ponovno podijeli", rekao je dr. Baschat. Budući da svako podijeljeno jajašce ostaje zatvoreno u vlastitoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gdje bi svako dijete predstavljalo zasebno oplođeno jajašce i bilo zatvoreno zasebno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

Bebe su rođene u 28. tjednu trudnoće, 12 tjedana ranije od punog termina i predviđa se da će barem osam tjedana provesti na odjelu intenzivne njege novorođenčadi. Ness je u bolnici bila od 6. srpnja na čuvanju trudnoće.

Inače, ova žena je već majka jedne kćeri, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.