Žena rodila u oceanu pa zabrinula ljude: Je li to higijenski?

JOSY Peukert (37) i njezin partner Benni Cornelius (42) odlučili su se na dosad neviđenu vrstu porođaja. Odvezli su se do plaže Majagual na pacifičkoj obali Nikaragve kako bi ona ondje rodila njihovog sina Bodhija.

Čitavo iskustvo opisali su i objavili na Instagramu. Josy u videu pregledanom skoro pola milijuna puta kleči na pijesku dok je zapljuskuju valovi. Priprema se roditi na sve četiri bez liječničke pomoći.

"Odlučila sam da želim roditi u oceanu, a tog dana uvjeti su bili odlični pa sam to i učinila", rekla je majka objašnjavajući zašto je odlučila roditi u oceanu.

Par je sa sobom ponio pribor potreban za porođaj, uključujući ručnike, posudu sa sitom za hvatanje posteljice, gaze i papirnate ručnike.

"Nakon što se Bodhi rodio, umotali smo ga u ručnike pa sam se vratila u ocean da se osvježim. Onda sam se obukla, sve smo spakirali i odvezli se kući te svi troje legli u krevet", dodala je.

Bodhi je rođen zdrav, težak 3345 grama. Josy je inače majka četvero djece i vjeruje da je žensko tijelo sposobno roditi samo, bez intervencije liječnika. A nakon što je svoje iskustvo podijelila na Instagramu, mnoge je zabrinula njena priča.

"Je li to higijenski? U oceanu je puno bakterija", upitao je jedan komentator.

"Kakav je to šok za bebu! Od tople utrobe do hladnog oceana", smatra drugi.

Međutim, Josy uvjerava da je napravila ispravnu stvar te naglašava: "Bodhi je rođen na podnevnom suncu, na oko 35 Celzijevih stupnjeva. Nismo se morali brinuti da će mu biti hladno, kao ni za infekcije koje se prenose vodom. On je savršeno zdrav. Napravila sam sva potrebna istraživanja kako bih se uvjerila da je to sigurno."