Žena s Alzheimerom mami dala savjet koji bi trebali poslušati svi roditelji

Foto: Shutterstock

KATIE Wood cijelo desetljeće svoje četvero djece vodi na odmor u Old Saybrook, ali nije očekivala da će ovogodišnje putovanje promijeniti njezin pogled na roditeljstvo.

"Svake godine gledam istu ženu kako hoda gore-dolje po plaži. Zove se Donna i ima Alzheimerovu bolest. Upoznale smo se prije, ali ne sjeća se nikoga od nas", prisjetila se Katie za Today Parents.

Gledala je svoju djecu, kada joj je Donna prišla i pitala može li joj pomoći da uđe u vodu.

"Nisam se htjela smočiti, ali neki glas mi je govorio da uđem u vodu. Zagazile smo u ocean, a Donna je počela pričati o svom djetinjstvu. Otkrila mi je da na plažu dolazi zbog mira koji osjeća. Onda sam je upitala koji savjet za mame smatra najboljim", prepričava Katie.

Donnin odgovor je ostavio dubok dojam na nju.

"Pogledala je djecu i rekla: ‘Najbolja stvar koju možemo učiniti kao mame je jednostavno stvarati uspomene.’ Bilo je tako jednostavno, a tako snažno. Moja sestra i ja ponekad smo preopterećene, a kada čujete ovako nešto od osobe koja je prošla kroz život, oslobađate se pritiska i jednostavno krećete stvarati uspomene", dodala je.

Netko je snimio ove dvije žene tijekom razgovora pa je Wood fotografiju i savjet podijelila na društvenim mrežama.

"Kad mi je ova preslatka žena prišla na plaži i pitala bih li plivala s njom… Ignoriraš činjenicu da je voda hladna. Ignoriraš osjećaj da se ne želiš smočiti. Ignoriraš meduze. I uđeš", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.