10 najutjecajnijih: Slavne dame koje su izdiktirale ovogodišnje trendove

Foto: EPA-EFE, X17, Instagram

GODINU na zalasku obilježili su brojni novi modni trendovi, a većinu ih je nametnula nekolicina slavnih dama s najvećim utjecajem.

Globalna modna platforma Lyst izbacila je popis 50 najutjecajnijih celebrity trendseterica na temelju pretraživanja njihovih outfita i spominjanja na društvenim mrežama, a mi smo izdvojili njih 10 koje su se našle pri samom vrhu. Krećemo od desetog prema prvom mjestu gdje vas čeka pravo iznenađenje:

10. Ariana Grande

Izuzmemo li njen ljubavni život, Ariana iza sebe ima vrlo uspješnu godinu i u glazbenom i u modnom smislu. Pjesme s njenog novog albuma Sweetener osvajaju glazbene top ljestvice, a njene omiljene predimenzionirane hoodiece bilježe porast u pretraživanju u odnosu na 2017. godinu od čak 130 posto.

9. Rihanna

Ljestvica najbolje odjevenih slavnih dama koja među top 10 nema Rihannu nije valjana. Odvažna, drugačija i nikad dosadna, Rihanna je glavna zvijezda svakog događaja na kojem se pojavi, a već je stekla i neslužbenu titulu kraljice Met Gale.

8. Blake Lively

Glumica je ove godine nosila više odijela od svih ostalih dama na listi i to u svrhu promocije svojeg novog filma A Simple Favour, a najmoćniji trend sezone osigurao joj je visoko mjesto na listi najbolje odjevenih.

7. Chiara Ferragni

Najpoznatija modna blogerica na svijetu ove je godine postala još popularnija i utjecajnija nakon što je na svojem vjenčanju nosila tri Dior haljine što je povećalo i zaradu modne kuće.

6. Serena Williams

Serena se našla u središtu skandala nakon što je teniski vrh zbog nje zabranio nošenje pripijenih bodija tenisačicama na turnirima, a ona im se savršeno osvetila u baletnim haljinicama.

5. Beyoncé

Beyonce je svojim outfitima za nastup na Coachelli i svjetskoj turneji sa suprugom Jay Z-jem povećala prodaju modnoj kući Balmain, a ružičastim odijelom koje je nosila u spotu za pjesmu Apeshit potaknula je povećanje u pretraživanju sličnih komada tijekom ljeta.

4. Cardi B

Kao relativno nova na glazbenoj sceni, Cardi B je zahvaljujući svojim odvažnim i upečatljivim modnim odabirima, ali i vještim kombiniranjem skupih dizajnerskih krpica i high-street komada zasjela visoko na ljestvici najutjecajnijih trendseterica.

3. Meghan Markle

Malo nas je iznenadilo što se vojvotkinja od Sussexa nije našla na samom vrhu iste jer je zaludila svijet svojim stilom i gotovo sve što je stavila na sebe od kada se zaručila za princa Harryja rasprodalo se u trenu.

2. Kim Kardashian

Kim je i ove godine pošlo za rukom vratiti u modu trendove kojima se nitko nije nadao, poput biciklističkih hlačica, zbog čega je i dalje drži visoko mjesto na listi najutjecajnijih slavnih dama. No prvo mjesto ukrala joj je jedna od sestara, pa Kim više nije glavna trendseterica u svojoj obitelji.

1. Kylie Jenner

Prvo mjesto pripalo je 21-godišnjoj Kylie Jenner koja je ove godine postala i majka te je na dobrom putu da postane najmlađa samostalna milijarderka na svijetu. Što se tiče njenog modnog utjecaja, Kylie pokreće trendove svime što odjene, a u prilog tome ide i činjenica da je njena rođendanska pink haljinica povećala pretraživanja za takvim komadom za 108 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.