10 stvari koje trebate napraviti ako se udajete za tjedan dana

Foto: Kleinfeld

UPRAVO traje vrhunac sezone vjenčanja, a ako ste i vi jedna od mladenki kojima se ubrzano približava dan vjenčanja, na ove stvari svakako obratite pozornost.

Dani prije vjenčanja mogu biti izuzetno stresni, ne samo zato jer su to vaši posljednji samački dani, nego i zato što vam glavom prolazi milijun sitnica i želja da na sam sudbonosni dan sve bude savršeno. Da bi tome uistinu bilo tako, najbolje je napraviti svoju listu stvari koje svakako trebati obaviti posljednji tjedan.

Provjerite imate li sve dokumente

Bilo da se radi o vjenčanju u Hrvatskoj ili inozemstvu, još jednom provjerite imate li sve dokumente koji su potrebni. Vjerojatno ste je već i ranije podigli, no moguće je da se u gužvi koja se stvara u
mladenkinom domu prije vjenčanja nešto zagubilo. Također provjerite putovnice ili osobne iskaznice, posebno ako odmah nakon vjenčanja planirate na medeni mjesec.

Napišite svoje zavjete

Na hrvatskim crkvenim obredima uobičajeno je samo ponavljati ženidbene zavjete koje izgovara svećenik, no ako ovom činu želite dati dozu osobnosti, svakako napišite vlastite zavjete. Nekoliko rečenica iz dubine srca koje ćete uputiti partneru sasvim je dovoljno. Pokušajte to napraviti barem pet - šest dana prije vjenčanja, kada trema još nije dosegnula svoj vrhunac .

Isprobajte šminku i frizuru

Savršena frizura i šminka svakako su uz vjenčanicu najbitniji detalji kojima teži svaka mladenka. Da bi na sam dan vjenčanja sve prošlo u najboljem redu, na vrijeme dogovorite termin kod frizera i vizažista, a svakako preporučujemo da oboje i isprobate nekoliko dana prije svadbe. Mnogi saloni nude pakete za mladenke u koje je uključena i probna frizura ili šminka pa iskoristite tu mogućnost. Također ne zaboravite i na sređivanje obrva te depilaciju dan prije svadbe kako bi se koža tijekom noći.

Podignite vjenčanicu, ali njezin izgled zadržite za sebe


Ako ste svoju vjenčanicu iznajmili, moći ćete je podignuti tek nekoliko dana prije vjenčanja. U salonu je još jednom isprobajte, a svakako ponesite i grudnjak te cipele koje planirate imati na svadbi. Ne bude li nešto u redu, krojačice i stilistice još uvijek stignu napraviti manje izmjene.

Jasno je da ćete tada biti uzbuđeni i shvatiti da se sve ovo zaista događa, no suzdržite se od pokazivanja haljine na društvenim mrežama. Ostavite to iznenađenje za svoje goste na vjenčanju.

Još jednom posjetite mjesto svadbe i provjerite sve detalje

Svakako još jednom provjerite datum vjenčanja s matičarom i svećenikom, a obavezno posjetite i restoran ili salu, odnosno mjesto na kojem će biti upriličeno svadbeno slavlje. S tamošnjim voditeljem provjerite jelovnike i piće, broj gostiju i raspored sjedenja. Također kontaktirajte i glazbenike koje ste odabrali za pir kako biste bili sigurni da sve teče prema planu.

Usavršite dekoraciju

Kada provjeravate detalje sa svećnikom ili voditeljem restorana, ne zaboravite dekoraciju. Vlastitu dekoraciju moći ćete vjerojatno u crkvu ili unajmljeni prostor donijeti tek dan prije, no prije toga kod kuće napravite plan i promislite o detaljima. Svom cvijeću osigurajte dovoljno vode te pripazite na rasvjetu i ostale detalje koji će doprinijeti romantičnoj atmosferi.

Podignite buket

Dan prije vjenčanja također treba podignuti i vjenčani buket u cvjećari. Ako imate djeveruše, ne zaboravite i na njihove bukete. Tu noć prije velikog dana držite cvijeće na hladnom mjestu s dovoljno vode.

Provjerite prstenje

Vjenčano prstenje koje ste zasiguno već odavno odabrali, stavite na vidljivo mjesto kako biste izbjegli njihovo traženje u posljednji trenutak ili jednostavno zadužite kumove za brigu o njima.

Pripremite torbu sa svime što bi vam moglo zatrebati tijekom svadbe

Možda do sada još niste o tome razmišljali, ali tijekom svadbe ćete se i znojiti, možda će vam se poderati najlonke ili dio haljine, zaboljet će vas glava, nećete moći izdržati u visokim cipelama ili pak ćete zbog uzbuđenja i želje da se barem na trenutak družite sa svim gostima zaboraviti jesti. Upravo zato potrebno se pripremiti na sve moguće scenarije. Pripremite torbu u koju ćete staviti rezervne najlonke, dezedorans, tablete protiv bolova, udobne cipele, konac i iglu, energetsku pločicu i sve za što mislite da bi vam moglo zatrebati za nepredviđene situacije. Neka tijekom svadbe torbu ima na brizi vaša kuma, sestra, mama ili druga osoba od povjerenja.

Duboko udahnite

Koliko se god sve ovo činilo stresno, proći će. Pred vama je jedan od najljepših dana koji ste dugo čekali pa maksimalno uživajte u njemu. Večer prije pripremite si toplu kupku i omiljeno piće i jednostavno se opustite barem na pola sata. Sve će biti u redu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.