100 posto učinkovita muška kontracepcija stiže 2018. godine

Foto: Calvin Klein

VASALGEL će muškarcima biti dostupan kroz 2 godine.

Radi se o muškoj kontracepciji, o kojoj smo prvi put pisali 2012. godine, dok je ona bila još u fazi ispitivanja.

Ona uključuje injekciju u penis, ali traje deset godina i ima stopostotnu učinkovitost. Metoda primjene je malo neugodna, jer se polimerski gel, injekcijom direktno ubrizgava u penis, ali tek nakon što je pacijent podvrgnut lokalnoj anesteziji. Kontracepcija funkcionira na način da "plivače" rastavi na dijelove, tako da nisu u mogućnosti doći do cilja, odnosno jajne stanice.

Cijeli postupak traje samo 15 minuta i puno mu je lakše poništiti djelovanje nego što je to slučaj s vazektomijom pa je stoga idealno rješenje za seksualno aktivne muškarce, koji djecu planiraju imati u budućnosti.

Zasad je proizvod testiran samo na zečevima te je pokazao odlične rezultate, a krajem ove godine bit će prvi put testiran na ljudskom biću, a znanstvenici su vrlo optimistični.

Testiranja su vrlo skupa, no procjenjuje se kako će ona biti gotova u roku od 6 mjeseci, nakon što se proizvod krene testirati na muškarcima.

No, svi zainteresirani morat će se strpjeti do 2018. godine, kada ćemo napokon moći reći da imamo mušku kontracepciju, koja je dugotrajna, sigurna i reverzibilna te ne uključuje operaciju.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.