11 stvari koje nisi znala o slavnom filmu "The Notebook"

Foto: Screenshot Youtube

TO je jedan od najromantičnijih filmova svih vremena.

Sigurne smo kako si ga pogledala nekoliko puta, a tada si se i zaljubila u Ryana Goslinga. Radi se o jednom od tvojih najdražih filmova, no sigurne smo kako neke od ovih stvari nisi znala.
 
1. Redatelj Nick Cassavetes htio je Ryana za glavnu mušku ulogu, jer nije bio zgodan. Kako, molimo? A da stvar bude još bolja, to mu je i rekao. "Dobio si ulogu, jer nisi kao ostali glumci u Hollywoodu. Nisi zgodan, nisi cool, ti si samo obični tip, koji izgleda pomalo ludo", rekao mu je tada.
 
 
2. Ryan ima prirodno plave oči, no za potrebe filma nosio je leće u smeđoj boji.
 
3. Film je bio snimljen unatrag. Drugim riječima, sve scene u kojima su Noah i Allie stariji, snimljene su prve. Tijekom božićnih praznika, Ryan je tada trebao izgubiti mišiće te obrijati bradu, kako bi se transformirao u mlađeg Noaha.
 
4. Slavna scena u kojoj Noah i Alli plove u čamcu po jezeru, dok se oko njih nalazi jato ptica, gotovo nije imala niti jednu pticu. No, redatelj je pronašao mladunce, koje je podigao pored jezera pa kad je došlo vrijeme za snimanje scene, oni su se već osjećali vrlo ugodno na jezeru. To se zove predanost poslu.
 
 
5. Britney Spears i Justin Timberlake su bili razmatrani za glavne uloge.
 
6. Iako su kasnije postali par te na ekranu izgledali toliko zaljubljeno, Ryan i Rachel McAdams nisu se mogli smisliti na setu. Toliko su se svađali, da je Ryan u pauzama tekst uvježbavao s drugom ženom. Nakon što su se jednom prilikom izderali jedno na drugo, stvari su krenule na bolje.
 
7. Scena u kojoj Noah viče na Allie, da se napokon odluči što želi, bila je potpuno improvizirana.
 
 
8. Glumac James Marsden, koji u filmu igra zaručnika od Allie, otkrio je kako je mislio da će film biti katastrofa. Ili je samo bio ljubomoran što je Allie izabrala drugog?
 
9. "The Notebook" je najuspješniji film Ryana Goslinga, barem kada su u pitanju financije, sa zarađenih 105 milijuna dolara, iako je i nakon filma, koji je snimljen davne 2005. godine, Ryan snimio nekoliko uspješnica.
  
10. Stol za kojim Noah i Allie večeraju u filmu, je stol koji je izradio sam Ryan. Kako je to naučio? 2 mjeseca, tijekom kojih se pripremao za ulogu, Ryan je proveo radeći stvari kao Noah - živio je u Charlestonu, ali i izrađivao namještaj. Svaka čast!
 
11. Zgodna Rachel imala je manje od jednog dana da se pripremi za audiciju, jer je scenarij dobila noć prije. No, posao je odradila savršeno.
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.