2 domaća napitka koja pomažu u borbi s prehladom i gripom

Foto: Shutterstock

SNIJEG, SUNCE, snijeg, sunce...stalne promjene vremena već nas izluđuju,  a još je gore što zbog naglih promjena "zimska sezona" u trenu postaje "sezona gripa i prehlada".

Index dnevno objavi preko 200 tekstova. Nažalost, bilo je i autora koji su u lifestyle rubrikama objavljivali teška sranja bez adekvatne uredničke kontrole. Index nije nepogrešiv, ali svoje greške priznajemo. Takve tekstove korigiramo nakon što ih opazimo. Naslov i sadržaj ovog teksta su stoga naknadno modificirani. Ovakvi i slični savjeti ne mogu zamijeniti savjetovanje s liječnikom odnosno preporuke medicine, a naročito u slučaju ozbiljnijih bolesti. Ako se razbolite, svakako potražite pomoć liječnika. Ispričavamo se zbog neukog autora i nedovoljne pažnje uredništva.

Ako ni ti nisi uspjela izbjeći prehladu ove godine, predlažemo da isprobaš ova odlična 2 kućna napitka koja će pomoći tvom organizmu da se obrani od bolesti.

Začinjeni napitak od jabuke

1 žličica kajenske soli

1 velika žlica octa od jabuke

3 žličice meda

šalica tople vode

Otopite sve sastojke u toploj vodi i uživajte u ovom moćnom napitku koji će pročistiti sinuse i pomoći vam da se riješite kašlja.

Napitak od češnjaka

Češnjak je pun vitamina C, prirodnih minerala i antioksidansa što savršeno pomaže u borbi protiv prehlade. Češnjak možeš jesti uz tost, ali još je bolje ako ga u organizam uneseš putem ovog napitka.

Izgnječi ili sitno nasjeckaj 2 češnja češnjaka i ubaci u malu čašu mlake vode. Ispij natašte ujutro te zatim ponavljaj svaka 4 sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.