3 razloga zbog kojih vas više ne želi nakon seksa

Foto: GQ

SVAKA žena je barem jednom bila u ovoj situaciji - prije vašeg prvog seksa, frajer je bio zagrijan i jako zainteresiran, a čim je doživio orgazam, počeo se ponašati potpuno drugačije. Zbog čega su neki muškarci spremni na praktički bilo što kad nas love, a čim nas imaju, bježe glavom bez obzira?
 
Ova tri razloga mogu odgovoriti na to pitanje.
 
Stvar je u kemiji
 
Nakon seksa, ženama se podiže razina oksitocina, a blizina i maženje istovremeno smanjuju razinu testosterona kod muškaraca. Kod žene se razvija potreba za bliskosti, a muškarac ima potrebu ići raditi nešto produktivno, što će mu ponovno povisiti razinu testosterona. 
 
Osjeća grižnju savjesti
 
Kad krenete u seksualni odnos prerano, neki će se muškarci osjećati krivima i htjet će pobjeći od tog osjećaja. Većina njih je svjesno da žena već počinje razvijati osjećaje, a većina je njih u slučaju preuranjenog seksualnog odnosa krajnje nespremna na te osjećaje. 
 
Dajete previše…
 
…prebrzo. Muškarci se ne zaljubljuju kad nešto dobivaju - zaljubljuju se kad nešto daju. Konkretno, zaljubljuju se prije seksa, u periodu kad se bore za mogućnost da do njega uopće dođe. Ako se morao boriti za vas i ako cijelo vrijeme ima osjećaj da mora nešto davati, ostat će s vama. Ako sve dobije na pladnju, s vremenom će ga početi zanimati netko oko koga se ipak mora truditi.
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.