5 malih načina za uštedu novca na dnevnoj bazi

Foto: 123 RF

NIKADA nije bilo lakše trošiti novac.

Drugim riječima, ušteda novca danas je sve teži posao, no kada je on u pitanju, svaka mala stvar se računa.

Upravo zato, mi ti otkrivamo nekoliko malih načina, na koje možeš uštedjeti na dnevnoj bazi, iako nemoj očekivati čuda. No, uvijek je lakše početi s manjim koracima, koji će također napraviti neku promjenu.

1. Više kuhaj doma


Gledaj to na sljedeći način: osim što ćeš tako postati još bolja kuharica i zdravije jesti, uštedjet ćeš i nešto novaca. Također, nauči spremati jela, koja se mogu čuvati u zamrzivaču više od jednog dana, odnosno koja se mogu samo podgrijati i jesti.

2. Smanji broj kava

I ovaj potez ima čak nekoliko prednosti, a to su ušteda novca, smanjivanje ovisnosti o kofeinu, ali i više vremena za neke kvalitetnije aktivnosti, od sjedenja u kafićima, ako ti je tako najdraže popiti kavu. Ako nikako ne možeš zamisliti dan bez omiljenog napitka, nemoj se odreći samo one jutarnje šalice kod kuće.

3. Gotovina umjesto kartice

Ako si nešto sposobna platiti u gotovini, odnosno odmah, napravi to, jer ćeš tako najlakše ograničiti svoju potrošnju. I sama znaš koliko je lako pretjerati s karticama.

4. Ostatak

Ostala bi iznenađena, kada bi na kraju svakog mjeseca saznala točni iznos, koji si bacila u vjetar, kada bi u dućanu rekla: "Zadržite ostatak". Počni voditi malo više računa i o tome, ako ti je cilj uštedjeti nešto novaca.

5. Sitniš

Skini prašinu sa svoje kasice-prasice i sav sitniš odsad ubacuj u nju. Tako će on uvijek biti na jednom mjestu, a i ovako ćeš ostati iznenađena iznosom, koji bi mogla izbrojati na kraju mjeseca.
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.